XRP Ledger gaat offline betalingen mogelijk maken door xPoP

Offline betalingen kunnen binnenkort beschikbaar worden op de XRP Ledger, aangezien ontwikkelaars bij XRP Ledger Labs, het softwarebedrijf achter op XRPL gebaseerde digitale betalingsoplossingen, onlangs het prototype van hun Proof of Payments-protocol hebben onthuld.

Tijdens een presentatie op de Apex Developer Summit in Tallin toonden XRPL Labs-ontwikkelaars een demo van xPoP, het Proof of Payments-protocol dat de blockchain zal toestaan om op XRPL gebaseerde transacties te initiëren zonder een internetverbinding.

Elk apparaat dat is geïntegreerd met het xPoP-protocol kan een QR-code uitgeven waarmee de houders van op XRPL gebaseerde activa onmiddellijk betalingen kunnen doen zonder dat beide partijen online zijn. De ontwikkelaars hopen dat dit de gebruiksscenario’s van het grootboek verder zal diversifiëren en kan worden gebruikt door apparaten die niet altijd met internet zijn verbonden.

In een tweet benadrukten vertegenwoordigers van XRPL Labs ook dat dit een verschuiving in focus zou betekenen voor het grootboek als ze proberen het “kip / ei-probleem”. De blockchain zal zijn focus verschuiven van volledig op het ecosysteem en eindgebruikers naar acceptatie door de massa. Ze voegden eraan toe:

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

“xPoP is een van de nuttige ontwikkelingen voor toekomstige massa adoptie, en dus: voor het hele ecosysteem.”

Het bedrijf verklaarde verder dat het prototype het intellectuele eigendom is van de XRP Ledger Foundation. Daarom zullen ze de broncode van xPoP alleen publiceren wanneer de “openbare bèta” -versie op het testnet wordt vrijgegeven. xPoP is echter niet de enige ontwikkeling waar ontwikkelaars mee bezig zijn.

Recentelijk werd namelijk duidelijk dat het had voorgesteld om de massale acceptatie van XRPL in de detailhandel te vergemakkelijken door de introductie van ‘Lite Accounts’. Ontwikkelaars stelde voor om speciale XRP Ledger-accounts aan te maken met lagere reservevereisten. Dit zou minder XRPL-ruimte verbruiken en meer gebruikers aan boord kunnen brengen. Lite Account-gebruikers zouden namelijk slechts 1 XRP moeten vergrendelen, in vergelijking met de huidige vereiste van 20.

Meer gebruikers en makers worden ook aangetrokken via een NFT-fonds van $250 miljoen dat onlangs door Ripple is aangekondigd. Dit zal naar verwachting meer mensen verleiden om betrokken te raken bij XRPL, aangezien ze financiële en creatieve hulp krijgen om NFT’s op de blockchain te bouwen.