Ripple lanceert een NFT-fonds van $250 miljoen

Ripple Labs heeft aangekondigd dat het een fonds van $250 miljoen voor makers, marktplaatsen en merken gaat lanceren om nieuwe use-cases voor non-fungible tokens (NFT’s) in zijn blockchain te verkennen.

In een aankondiging van woensdag zei Ripple dat het fonds, genaamd het Creator Fund, zou worden gericht op het versnellen van de acceptatie in de crypto-ruimte door te werken met non-fungible tokens of NFT’s.

Het bericht ging verder met aanhalen dat het World Economic Forum voorspelt dat tegen 2027 10% van het wereldwijde BBP tokenized zal zijn. Het ging verder met:

“Het Creator Fund kan deze acceptatie helpen versnellen door een bredere gemeenschap van makers aan te trekken om deel te nemen aan en te profiteren van NFT’s. Digitale kunst en verzamelobjecten zijn slechts het topje van de NFT-ijsberg – met de steun van het Creator Fund en de kracht van de XRP Ledger als een eersteklas platform voor het minen en beheren van NFT’s, kunnen makers en ontwikkelaars het nut van NFT’s blijven verkennen via use-cases zoals eigendom van activa en interactieve ervaringen die zullen helpen deze tokenized toekomst tot stand te brengen.”

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Het in San Francisco gevestigde bedrijf zei verder dat het de bezorgdheid wilde wegnemen over het creëren van de tokenized-illustraties, inclusief “onhandige” gebruikerservaringen, hoge transactiekosten en de mogelijke effecten op het milieu. Het zei het volgende hierover:

“Wij geloven dat NFT’s de belofte van tokenisatie belichamen en een omslagpunt vormen voor de omarming door de mainstream. Via het Creator Fund en de XRPL zijn we verheugd om nieuwe hulpprogramma’s voor NFT’s te ontketenen en de bredere verschuiving naar tokenisatie te versnellen.”

Volgens Ripple zouden NFT-marktplaatsen, waaronder MintNFT en Mintable en creatieve bureaus, als een van de eersten toegang hebben tot het fonds. Elke voorgestelde NFT-use case zou worden gebouwd op de XRP Ledger, waardoor makers geld kunnen verdienen met hun werk.

In juli kondigde Mintable aan dat het van plan was om de XRP Ledger te integreren omdat het “bij uitstek geschikt was om een ​​naadloze ervaring voor NFT’s te leveren” – het platform heeft sinds 2020 meer dan 700.000 items gecreëerd.