Tankstation

Chivo Wallet gebruikers in El Salvador krijgen korting bij benzinestations

In El Salvador zullen benzinestations elke gallon brandstof verkopen met een korting van $0,20, voor degenen die betalen met de door de staat uitgegeven Bitcoin (BTC) portemonnee Chivo. Op de aankondigingsposters is te zien dat de korting geldig is vanaf 30 september tot 14 oktober. 

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Volgens Bukele zijn er verschillende redenen voor de korting. Ten eerste omdat het de burgers zal helpen om verschillende stijgingen van de internationale brandstofkosten tegen te gaan. Ten tweede, om de kosten van toeleveringsketens voor particulieren en bedrijven in het land te verlagen. Ten derde, om Bitcoin als ruilmiddel te promoten via de Chivo portemonnee. De Bitcoin wallet Chivo heeft op dit moment al meer dan 2,1 miljoen actieve gebruikers.

Nayib Bukele maakte het nieuws gisteren bekend via zijn Twitter account en zei:

“Het staatsbedrijf Chivo onderhandelde met de grootste tankstation bedrijven in ons land, zodat hun tankstations vanaf morgen elke gallon brandstof $0,20 goedkoper zullen verkopen, met @chivowallet. Hierdoor worden verschillende stijgingen van de internationale brandstofprijs gewist.”

De regering van El Salvador is voortdurend bezig met het bedenken van nieuwe plannen om de Chivo wallet en Bitcoin bij zijn burgers onder de aandacht te brengen. Dit terwijl er onlangs nog demonstraties plaatsvonden en er vraagtekens worden geplaatst bij de beslissing van de regering om Bitcoin als wettig betaalmiddel te accepteren. Zo werd er onlangs nog een Bitcoin geldautomaat van Chivo vernield en in brand gestoken.

Ongeacht hoe optimistisch Bukele is over Bitcoin, is de prijs met circa $8.000 gedaald sinds het accepteren van Bitcoin als wettig betaalmiddel. Toch lijkt Bukele zich daar weinig van aan te trekken en bij elke beschikbare gelegenheid Bitcoin in te slaan. De regering van El Salvador kocht onlangs nog 150 Bitcoins, waardoor het totale Bitcoin bezit op 700 komt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN