Bitcoin

Bitcoin wallet Chivo heeft nu meer dan 2,1 miljoen actieve gebruikers

Volgens de president van El Salvador, Nayib Bukele, maken al meer dan twee miljoen inwoners actief gebruik van de Bitcoin (BTC) portemonnee Chivo. De door de staat uitgegeven Chivo portemonnee werd begin september gelanceerd en is op zowel Android als Apple apparaten beschikbaar. 

In 2020 telde El Salvador 6,5 miljoen inwoners. 2,1 miljoen daarvan hebben inmiddels de Chivo app gebruikt, wat betekent dat meer dan 30% van de lokale bevolking de app gebruikt. Volgens Nayib Bukele heeft Chivo nu meer gebruikers dan welke bank dan ook in El Salvador. Hij zei hier het volgende over op Twitter:

“2,1 miljoen Salvadoranen gebruiken actief @chivowallet. Chivo is geen bank, maar in minder dan 3 weken heeft het nu meer gebruikers dan welke bank in El Salvador dan ook.”

Bitcoin officieel een wettig betaalmiddel in El Salvador

Op 7 september 2021 werd El Salvador officieel het eerste land ter wereld, waar Bitcoin wordt geaccepteerd als een wettig betaalmiddel. Hoewel er verschillende demonstraties zijn geweest tegen de legalisatie van Bitcoin, heeft het land inmiddels meerdere keren Bitcoin gekocht. El Salvador bezit op dit moment 700 Bitcoin.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

El Salvadoranen kunnen $30 aan BTC krijgen

De enorme adoptie van Chivo is deels te danken aan het feit dat El Salvador elke burger $30 aan Bitcoin geeft voor het downloaden en registeren van de Chivo wallet. Met deze portemonnee kunnen El Salvadoranen in het buitenland nu direct geld naar huis sturen, zonder tussenkomst van tussenpersonen en hoge kosten te betalen.

De portemonnee van de overheid zal compatibel zijn met alle andere in de wereld; er zal een portemonnee zijn voor consumenten en één voor bedrijven. Ze werken hetzelfde, alleen wordt de ene bij consumenten geregistreerd en de andere bij bedrijven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN