Dogecoin kan nog populairder worden als deze twee dingen gebeuren, mede-oprichter

Dogecoin mede-oprichter Billy Markus heeft gezegd dat Dogecoin (DOGE) twee dingen nodig heeft om nog populairder te worden, namelijk de voltooiing van de Ethereum-bridge en de implementatie van de munt bij NFT-marktplaatsen. Hij tweette het volgende:

“Twee dingen die Dogecoin volgens mij zouden helpen:

1) Voltooiing van de DOGE-ETH-brug.
2) Mogelijk maken dat NFT-platforms (bijv. Opensea) DOGE-ETH-tokenkunnen accepteren voor aankopen.

Er is veel vraag naar NFT’s met crypto. Door DOGE-betalingen mogelijk te maken, zal het nut ervan aanzienlijk vergroot worden.”

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Markus is niet de enige die aandringt op meer adoptie van Dogecoin. Zo heeft de bekende oprichter van Tesla en SpaceX, Elon Musk, eerder ook zijn zegje gedaan over het vergroten van adoptie van de meme-cryptocurrency.

In mei zei Musk nog dat Dogecoin “zonder twijfel” Bitcoin zou kunnen verslaan als het zijn bloktijd en blokgrootte met 10x zou versnellen, en de kosten met 100x zou verlagen. Hij heeft ook Dogecoin-ontwikkelaars geadviseerd om de cryptocurrency goedkoop en gemakkelijk genoeg te maken voor dagelijkse aankopen, zoals het kopen van een kopje koffie.

Dit wil echter niet zeggen dat Dogecoin momenteel stilstaat op het gebied van adoptie. Eerder deze maand werd nog bekend dat de bioscoopketen AMC ook openstaat voor Dogecoin betalingen.

Het kondigde namelijk eerst aan dat het Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash zou gaan accepteren voor online betalingen. Na een enthousiaste reactie van Dogecoin-fans op sociale media, hield Aron een Twitter-enquête over het verkennen van Dogecoin als betaalmethode, waarbij meer dan 82% van de respondenten voorstander was van de nieuwe betalingsoptie.