Indonesiërs cryptocurrency

Indonesië is niet van plan om cryptocurrencies te verbieden

Gezien de positie van China als leider in zijn geopolitieke gebied, waren er zorgen dat andere landen in de regio dit voorbeeld zouden volgen door een volledig verbod op cryptocurrencies uit te vaardigen. Nu is echter duidelijk geworden dat Indonesië niet van plan is om China te volgen en cryptocurrencies te verbieden. Het gaf namelijk aan dat het zich zal concentreren op regulering van de ontluikende markt.

Geen verbod maar regulering

Indonesiërs waren uiteraard erg opgewerkt na de verklaring van minister van Handel, Muhammad Luthfi, dat het Zuidoost-Aziatische land het precedent van China niet zal volgen door een totaal verbod op cryptocurrencies uit te vaardigen. In plaats van een verbod op te leggen, zal de Indonesische regering beginnen met het onderzoeken van manieren om de activaklasse efficiënt te reguleren. Hij verklaarde:

“We verbieden het niet, maar we zullen de regelgeving aanscherpen.”

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

De beslissing van het land om zijn regelgeving aan te scherpen komt voort uit de wens om burgers te beschermen tegen slechte actoren in de cryptocurrency-ruimte en wordt verondersteld een stimulans te zijn voor institutionele beleggers om het ecosysteem te betreden.

Cryptocurrencies worden momenteel al erkend als activaclasse door de Indonesische wet, met name door het Ministerie van Handel Verordening nr. 99 van 2018. Ze worden over het algemeen beschouwd als activa en grondstoffen, maar ze kunnen niet worden gebruikt als betaalmiddel in het land. Indonesië heeft ook uitgebreide plannen voor de ontwikkeling van zijn eigen CBDC, waar het land momenteel al aan werkt.

Waarom is dit groot nieuws voor de crypto-markt?

Indonesië heeft astronomische adoptiepercentages voor cryptocurrency geregistreerd volgens gegevens die zijn verzameld op beurzen. De transactievolumes van het land in 2020 waren maar liefst $4,5 miljard en naarmate 2021 vorderde, steeg de activiteit op beurzen in de eerste vijf maanden van het jaar met maar liefst 40%.

Indodax, de grootste beurs van het land, heeft 3 miljoen gebruikers, terwijl Luno 700.000 gebruikers heeft. Beide beurzen anticiperen op een toename van hun klantenbestand, aangezien het land nu meer dan 6,5 miljoen individuen heeft die zich bezighouden met cryptocurrencies. Verschillende beurzen hebben voet aan de grond gekregen in het land, waaronder Upbit, Koinku en Tokocrypto, inclusief andere wereldwijde beurzen.

Het besluit van Indonesië om het Chinese standpunt over het verbieden van cryptocurrencies niet over te nemen, zal dan ook de angst van investeerders in het land wegnemen en leiden tot een toename van cryptocurrency-investeerders. Dit zal op zijn beurt weer enorme invloed kunnen hebben, aangezien Indonesië het land is met de op drie na meeste inwoners, met ongeveer 270 miljoen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN