Robinhood lanceert binnenkort langverwachte cryptowallet

Robinhood is al een tijdje bezig met het ontwikkelen van een cryptowallet, die naar verluidt in 2022 gelanceerd zal worden. Nu is bekend geworden dat gebruikers van Robinhood op de wachtlijst kunnen komen om in oktober vroeg toegang te krijgen tot de portemonnee. Robinhood zal namelijk in oktober zijn nieuwe crypto-portemonnee voor bètatesten uitbrengen, zei het bedrijf in een blogpost. Meer klanten zullen zich op een later tijdstip kunnen aanmelden via een wachtlijst, voegde het eraan toe.

Het doel van de cryptowallet is om het voor klanten gemakkelijker te maken om cryptocurrencies te verzenden en ontvangen. Gebruikers van Robinhood hebben vanaf de lancering van de cryptowallet de mogelijkheid om hun cryptocurrencies gratis over te zetten. Het nieuws werd vandaag door Robinhood Crypto COO Christine Brown bekendgemaakt op Messari’s Mainnet 2021. Een conferentie die momenteel in New York wordt gehouden. 

Sinds Brown het nieuws vandaag bekendmaakte, heeft het bedrijf een officiële blogpost uitgebracht waarin wordt geschetst hoe de nieuwe crypto-wallets zullen werken. Robinhood biedt momenteel crypto-aankoop- en verkoopdiensten aan. Hoewel klanten van Robinhood al een tijdje cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Dogecoin via de broker kunnen kopen, zou dit de allereerste keer zijn dat gebruikers hun digitale activa naar hun eigen cryptowallet kunnen verzenden.

De nieuwe app van Robinhood wordt ‘custodial’. Dit houdt in dat een tussenpartij zich bezig zal houden met het veilig bewaren van de fondsen van Robinhood gebruikers. Dit betekent bovendien ook dat gebruikers niet de sleutels van hun eigen portemonnee hebben en daarom geen volledige controle over hun geld hebben.

Wat betreft het opslaan van crypto in de portemonnee, zei Robinhood dat het beveiligingsfuncties ondersteunt, zoals identiteitsverificatie, multi-factor authenticatie en e-mail- en telefoonverificatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!