Binance stop derivaten producten in Australië

De wereldwijde cryptocurrency-beurs Binance heeft aangekondigd dat het besloten heeft om te stoppen met het aanbieden van futures- en derivaten producten in Australië. Met ingang van 24 september hebben de bestaande Australische gebruikers van Binance 90 dagen om hun posities voor derivaten producten te verminderen en te sluiten. De aankondiging luidde als volgt:

“Gebruikers kunnen hun marges opwaarderen om margestortingen en liquidaties te voorkomen, maar ze zullen niet in staat zijn om nieuwe posities te vergroten of te openen.”

De beurs voegde eraan toe dat klanten in Australië na 23 december niet langer in staat zullen zijn om hun posities handmatig te verkleinen of te sluiten, aangezien alle resterende open posities automatisch worden gesloten.

Regelgevende druk neemt toe

De opschorting van derivaten producten in Australië komt te midden van toegenomen regelgevende druk op Binance, waarbij financiële toezichthouders over de hele wereld de beurs de afgelopen weken en maanden hebben gewaarschuwd dat het ongeautoriseerde handelsdiensten mogelijk maakt.

De landen die dergelijke waarschuwingen geven, zijn onder meer Nederland, Malta, de Kaaimaneilanden, Japan, Italië, Brazilië, Singapore, Canada, Duitsland en het VK.

Als gevolg hiervan stopte Binance in augustus met het aanbieden van derivaten producten in Brazilië en Hong Kong, terwijl het ook de toegang tot opties, margeproducten en hefboomtokens voor nieuwe accounts in Australië beperkte.

Het nieuws van vandaag beëindigt officieel het aanbod volledig, terwijl voorheen nieuwe accounts geen toegang hadden tot derivaten producten. Daarvoor stopte Binance ook met de handel in cryptomarges met betrekking tot de Australische dollar, het Britse pond en de euro.

Bovendien wordt de beurs ook onderzocht door de Commodity Futures Trading Commission (CTFC) over vermeende handel met voorkennis, volgens rapporten van Bloomberg.

Binance neemt maatregelen

De gecompliceerde relaties van Binance met financiële toezichthouders hebben Changpeng Zhao, de oprichter en CEO van de beurs, ook ertoe aangezet om te suggereren dat het uiteindelijk zijn hoofdkantoor zal moeten centraliseren om beter te voldoen aan de wettelijke vereisten.

De beurs heeft tevens verschillende nieuwe medewerkers aangenomen om de regulerende problemen op te lossen. Zo heeft het vorige maand aangekondigd dat het een voormalig crimineel onderzoeker bij de Inland Revenue Service ingehuurd heeft als de nieuwe Global Money Laundering Reporting Officer (GMLRO).

Dit is echter niet de eerste stap die Binance gezet heeft in de richting van meer compliance. Vorige maand verklaarde Binance’s CEO Changpeng Zhao dat de beurs zich zal concentreren op proactieve compliance en zal verschuiven om een ​​gereguleerde financiële entiteit te worden. Om de risico’s van het witwassen van geld aan te pakken, heeft Binance het adviesraad van het internationale complianceteam het afgelopen jaar met 500% uitgebreid.

De problemen rondom de beurs blijven zich duidelijk opstapelen, echter is dit nog geen reden voor zorg. De beurs doet zijn uiterste best om zijn naam te zuiveren en uiteindelijk een gereguleerde beurs te worden. Dit is iets wat veel tijd en energie kost, echter zijn wij ervan overtuigd dat het Binance gaat lukken om deze hindernissen te overwinnen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!