Binance heeft een gecentraliseerde entiteit nodig, aldus CEO

Changpeng “CZ” Zhao, CEO van Binance, heeft toegegeven dat de cryptocurrency-beurs een gecentraliseerde entiteit (hoofdkantoor) nodig heeft om regelgevers over de hele wereld tevreden te stellen. Zo gaf de CEO het volgende aan in een interview met de South China Morning Post:

“We zijn ons gaan realiseren dat we een gecentraliseerde entiteit nodig hebben om goed samen te werken met regelgevers.”

Hij ging verder met aangeven dat de beurs “duidelijke gegevens” moet hebben over het eigendom van belanghebbenden en risicobeheersing. Alleen dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de beurs goedgekeurd zal worden door regelgevers over de hele wereld, aldus de CEO. CZ heeft echter niet bevestigd waar het hoofdkantoor van de beurs zal worden gevestigd, of wanneer het zal worden gevestigd.

De uitlating vanuit Zhao komt na een langdurige zomer van controverse voor Binance, die regelgevers van over de hele wereld heeft zien vuren op de beurs vanwege het werken zonder de vereiste licenties. Zo hebben regelgevers uit het VK, Italië, de Kaaimaneilanden, Maleisië, Nederland, Singapore en Japan allemaal kritiek geuit tegen de beurs.

De Nederlandsche Bank en de Japanse Financial Services Agency hebben beide consumentenwaarschuwingen afgegeven over Binance. De monetaire autoriteit van de Kaaimaneilanden en de Italiaanse Consob zeiden beide dat de beurs geen vergunning heeft in hun respectieve rechtsgebieden. Tevens heeft de Malaysia Securities Commission heeft onlangs handhavend opgetreden tegen Binance wegens illegale activiteiten in het land.

In Singapore, waar CZ woont, zei de Monetary Authority of Singapore dat Binance momenteel geen licentie heeft, maar dat er een aanvraag loopt. Een woordvoerder van de toezichthouder vertelde vervolgens echter dat soortgelijke bedrijven eerder al aanvragen hebben ingediend. Deze werden echter keer op keer afgewezen door de toezichthouder.

In het VK heeft de Financial Conduct Authority in juni voor het eerst een consumentenwaarschuwing afgegeven over Binance Markets Limited (BML). BML is een Binance-bedrijf dat is overgenomen om een ​​op maat gemaakte crypto-beurs in het VK te bezitten en te exploiteren. De FCA heeft sindsdien gezegd dat het bedrijf niet kan worden gereguleerd. Het gaf het volgende aan:

“De FCA is van mening dat de antwoorden van het bedrijf onvolledig zijn en directe weigeringen om informatie te verstrekken bevatten. Deze omvatten het niet verstrekken van details over hoe het bedrijf en de Groep zijn georganiseerd.”

We zijn uiteraard zeer benieuwd waar CZ van plan is om het hoofdkantoor te vestigen en wanneer dit zal gebeuren. Het lijkt er echter op dat de beursgigant er niet meer onderuit komt en zal moeten buigen voor de eisen van de toezichthouders.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!