Ethereum

Het aantal Ethereum op crypto-exchanges daalt met een aanzienlijk tempo

Het aantal Ethereum (ETH) op gecentraliseerde beurzen lijkt zich in een recordtempo af te nemen, volgens het blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock.

Het blockchain-analyse bedrijf plaatste onlangs op Twitter dat $1,2 miljard aan ETH woensdag de gecentraliseerde beurzen verliet. Bovendien voegde IntoTheBlock hieraan toe dat de laatste keer dat de uitstroom van ETH meer dan $1 miljard bedroeg, de Ethereum koers binnen een maand omhoogschoot.

“De laatste keer dat $1 miljard + CEX’s (gecentraliseerde beurzen) verliet, steeg Ethereum binnen 30 dagen met 60%.

Ethereum
Bron: IntoTheBlock/Twitter

Gemakkelijk en snel Ethereum kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Ethereum beweegt op het moment van schrijven rond $3.450. Dit is een daling van 2,03% in de afgelopen 24 uur, echter is de op één na grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie tot meer dan 13% in de afgelopen 30 dagen, volgens CoinGecko.

IntoTheBlock benadrukt ook dat Ethereum een ​​hoge correlatie vertoont met de Nasdaq-aandelenmarktindex, wat suggereert dat ETH gepaard gaat met hogere risico’s en hogere beloningen.

“Ethereum lijkt te worden geprijsd als een risico-inzet. ETH heeft een hoge correlatie aangetoond met de Nasdaq, die meestal wordt gekoppeld aan investeringen met een hoger potentieel / risico.

ETH
Bron: IntoTheBlock/Twitter

Het blockchain-analysebedrijf gaf verder aan dat Bitcoin daarentegen iets minder is gecorreleerd met traditionele indices en een hoge correlatie heeft met de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en goud. 

“Bitcoin is verrassend dicht bij de DJIA gekomen met een correlatie van 0,74. Ook vermeldenswaard is de hoge 0,64 correlatie met goud.”

Bitcoin

De Bitcoin koers beweegt op het moment van schrijven rond $48.280 en is de afgelopen twee weken met meer dan 4% gedaald, hoewel het de afgelopen maand met meer dan 7% is gestegen.

IntoTheBlock merkte ook op dat het netwerk van Bitcoin tot leven is gekomen na het registreren van grote dagelijkse Bitcoin transacties in meer dan 24 maanden, wat suggereert dat de institutionele activiteit toeneemt.

“Grote transacties op Bitcoin bereikten voor het eerst in meer dan twee jaar meer dan 10 miljoen BTC op een dag. De institutionele activiteit lijkt in een opwaartse trend te zitten.”

Bitcoin
Bron: IntoTheBlock/Twitter

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN