Binance BNB burn

Meer dan $1 miljard aan ETH verbrand sinds EIP-1559 lancering

Sinds de introductie van Ethereum’s London-upgrade op 5 augustus is er volgens de website Watch the Burn meer dan 300.000 ETH verbrand – ter waarde van bijna $1,1 miljard op het moment van schrijven.

Bron: Watch the Burn

De upgrade voegde een nieuw verbrandingsmechanisme toe aan transactiekosten met als doel ze gemakkelijker te prijzen. Om een ​​transactie uit te voeren, betaal je nu een basisvergoeding (BASEFEE), die wordt verbrand, en een prioriteitsvergoeding die in feite een fooi is voor de miner.

Verbranden betekent het volledig verwijderen van tokens, waardoor de circulerende voorraad afneemt. EIP-1559 zorgt er dus voor de verbranding van de BASEFEE, zodat de overgrote meerderheid van de Ether wordt vernietigd en niet aan netwerkvalidators wordt gegeven. Het idee is dat dit de gestage deflatie zal aanmoedigen, wat op zijn beurt de Ethereum koers in de loop van de tijd zou moeten helpen stijgen.

Momenteel produceren miners op het netwerk elke dag ongeveer 13.000 ETH (aan hen gegeven als beloningen), maar het verbrandingsmechanisme begint dat tegen te gaan. Op sommige dagen heeft de hoeveelheid verbrande ETH de geproduceerde hoeveelheid ingehaald. Momenteel is de netto-emissie ongeveer 6.800 ETH.

Een deel van de reden waarom er zoveel ETH wordt verbrand, is de prevalentie van hoge transactiekosten op het netwerk, vanwege de constante vraag – samen met momenten van grote vraag vanwege o.a. het NFT-seizoen waar we ons momenteel in bevinden. Het aantal Ethereum-transacties is met 1,2 miljoen transacties per dag erg hoog gebleven, en dit zal waarschijnlijk alleen maar blijven toenemen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN