Afterpay zegt dat cryptocurrencies kosten zouden kunnen verlagen voor handelaren

Het Australische bedrijf Afterpay vertelde de Senaat, in een inzending voor het onderzoek van de senaat ‘Australia as a Technology and Financial Centre’, dat cryptocurrencies kosten kunnen besparen voor retailers en handelaren. Het bedrijf zei dat het gebruik van op blockchain gebaseerde transacties ook andere vergoedingen in de gebruikelijke betalingsmethoden zou verlagen. Dit omvat kaartuitgevers, netwerkoperators en bankkosten.

Terwijl banken een inhaalslag maken en hun eigen buy now pay later (BNPL) -diensten lanceren, wil Afterpay zijn diensten verder ontwikkelen om zijn rol in de betalingsruimte verder te verankeren. Het gaf het volgende aan:

“Afterpay biedt momenteel geen crypto-gerelateerde producten aan, maar we overwegen actief hoe innovatieve functies een onderdeel kunnen zijn van het ecosysteem voor financieel beheer dat we aan het bouwen zijn.”

Afterpay zei tevens dat op cryptocurrency gebaseerde transacties het “potentieel” hebben om de vergoedingen te verlagen die door de traditionele kaartnetwerken worden gerekend, waarbij de afwikkelingsvergoedingen, schemavergoedingen en verwerkingskosten kunnen worden vervangen door een “enkele transactievergoeding in verband met het valideren van de betaling op de blockchain.” Afterpay voegde hier aan toe dat dit cryptomodel klanten ook in staat zal stellen om betalingen vooraf te valideren.

Afterpay roept op voor een stablecoin

Afterpay stelde ook voor dat de Australische autoriteiten gunstige voorwaarden zouden stellen aan de oprichting van een zogenaamde stablecoin, die uiteraard gekoppeld zou zijn aan de Australische dollar.

Afterpay riep de regering op om een ​​veilige regelgeving te creëren voor een aan Australische dollar gebonden stablecoin om Australische gebruikers en investeerders van cryptocurrency alternatieven te bieden buiten goud en andere edele metalen:

“De Australische overheid moet nu, in samenwerking met de industrie, actief nadenken over hoe een optimale omgeving voor een door AUD ondersteunde stablecoin eruit moet zien. Dit omvat het overwegen of regelgevende instrumenten vereist zijn voor uitgevers van stablecoins om transparante en adequate prudentiële reserves, consumentgerichte gegevensbescherming en eerlijke en aantrekkelijke processen met betrekking tot het op de zwarte lijst plaatsen van accounts te hebben.”

Het ging verder met:

“Het doel hiervan is om kopers van stablecoin betere bescherming te bieden over de waarde van hun activa, terwijl ook innovatie en de positie van Australië als wereldwijde fintech-leider worden gestimuleerd.”

Afterpay benadrukte de noodzaak van een evenwicht tussen stabiliteit van de regelgeving en “het behouden van de flexibiliteit voor opkomende technologieën om te innoveren en te evolueren”, terwijl stablecoins en blockchain blijven groeien.

Afterpay adviseerde om een ​​regelgevende taskforce samen te stellen om toezicht te houden op de opkomende blockchain- en cryptocurrency-industrie en de implicaties ervan op de Australische markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!