Blockport Nieuws

Amerikaanse SEC waarschuwt beleggers voor cryptocurrency-scams

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een nieuwe waarschuwing gepubliceerd over cryptocurrency-scams. Het gaf in een recente aankondiging, gedeeld door het Office of Investor Education and Advocacy van de SEC en de Retail Strategy Task Force van de Division of Enforcement, aan retailbeleggers gecontronteerd worden met “verwoestende verliezen” als gevolg van oplichting.

De SEC schreef de “toenemende populariteit” van initiële muntaanbiedingen (ICO’s) toe als de belangrijkste reden voor de groeiende oplichting en exploits. De SEC zei ook dat de prijsstijging van bepaalde digitale activa een sleutelfactor is geweest voor oplichters om nietsvermoedende investeerders te lokken:

“Beleggers staan ​​misschien minder sceptisch tegenover investeringsmogelijkheden die iets nieuws of ‘cutting-edge’ inhouden, of kunnen verstrikt raken in de angst om iets te missen (FOMO).”

De FOMO is iets waar elke investeerder wel eens last van gehad heeft. Het komt feitelijk neer op dat je bang bent om een bepaalde hype te missen, waardoor je in een munt stapt die al een flinke stijging doorgemaakt heeft. Dit kan investeerders echter duur komen te staan, aangezien het nooit slim is om op een top (of na een flinke stijging) in te stappen.

FOMO is ook duidelijk te zien in de Bitcoin-markt, aangezien in maart 2020 op een prijs van ~$4.000 niemand interesse had om de koningsmunt te kopen en op $40.000 besloot iedereen weer interesse te tonen in de nummer één cryptocurrency. De waarschuwing erkent dan ook dat een van de belangrijkste redenen voor FOMO onder beleggers de mentaliteit is dat bang zijn om “een kans te missen om zeer rijk te worden.”

Om beleggers te helpen, stelt de SEC voor dat beleggers in digitale activa de risico’s begrijpen en evalueren, naast het letten op waarschuwingssignalen voor een mogelijke zwendel, inclusief beloften van hoge beleggingsrendementen, onduidelijke licentie- en registratiestatus en valse getuigenissen.

Tot slot benadrukte de SEC de bekende cryptocurrecny-scam van $2 miljard BitConnect die resulteerde in enorme verliezen voor de particuliere beleggers:

“Het platform zou naar verluidt de opnames van investeerders uit inkomende investeerdersfondsen hebben betaald en de Bitcoin van investeerders niet hebben verhandeld in overeenstemming met zijn verklaringen, waardoor het platform instortte en investeerders enorme hoeveelheden geld verloren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN