Visa beschrijft NFT’s als “een belangrijk engagementmedium”

Eerder werd al duidelijk dat het bekende betaalbedrijf Visa besloten heeft om een NFT te kopen van CryptoPunk voor $150.000. Nu is echter duidelijk geworden dat het bedrijf besloten heeft om volledig in de NFT-markt te duiken na de evaluatie van de technologie achter de activa. De wereldwijde betalingsgigant gaf tevens aan dat NFT’s het potentieel hebben om te dienen als een belangrijk engagementmedium voor fans. Visa maakte deze beschrijving in haar recente whitepaper-publicatie.

De publicatie suggereert dat Visa non-fungible tokens ziet als een cruciale innovatie tijdens de recente pandemie. De publicatie merkt op dat strikte beperkingen ook live sport, muziekfestivals en entertainment flink hebben geraakt. De professionele sport kreeg dan ook één van de zwaarste klappen te verduren. Er wordt geschat dat de totale branche $18 miljard omzetverlies heeft geleden in wereldwijde competities.

De opkomst van NFT’s gebeurde dan ook op een moment waarin fans zich graag wilden aansluiten bij digitale gemeenschappen van hun favoriete sportteams en artiesten. Volgens het rapport zijn NFT’s aantrekkelijk voor fans, competities, teams, talenten en verzamelaars. Het onthult verder de eigenaardigheid van NFT’s als de basis van fanbetrokkenheid, nieuwe inkomstenstromen en klantrelatiebeheer. De belangrijkste gebruikssituaties van NFT’s tot nu toe zijn echter kunst, gaming en verzamelobjecten

De release van de whitepaper kwam met een aankondiging van Visa over de aankoop van CryptoPunk 7610, de eerste NFT. Visa kocht de NFT voor $150.000 en het eigendomsbewijs van het token is opgeslagen op het Ethereum-netwerk. Bronnen uit de branche registreren dat er ruim 2.519 CryptoPunk-verzamelobjecten in de afgelopen 30 dagen verkocht zijn – het totale verkoopbedrag bedraagt ​​$467,4 miljoen. De meest winstgevende verkoop binnen de periode is CryptoPunk 7252, verkocht voor 1.600 ETH, ter waarde van $4,5 miljoen.

Visa’s duik in NFT’s komt echter niet geheel als een verrassing, aangezien het bedrijf al een groeiende interesse heeft getoond in cryptocurrencies. Bovendien bevestigde Visa eerder dit jaar zijn inzet voor het opzetten van crypto-betalingen en fiat-onramps. We zijn dan ook zeer benieuwd wat de volgende stappen gaan zijn van de betaalgigant.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!