Visa

Visa gaat afwikkelingen met cryptocurrencies toestaan

De wereldwijde betalingsgigant Visa heeft vandaag aangekondigd dat het afwikkelingen met cryptocurrencies op zijn netwerk zou toestaan, volgens een rapport van Reuters.

Het bedrijf heeft de bekende stablecoin USDC geselecteerd als eerste cryptocurrency die geïmplementeerd zal worden. De USDC is een stablecoin die 1:1 is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en is een gezamenlijk project van cryptobedrijven Circle en Coinbase.

De pilot is in samenwerking met het betaal- en cryptoplatform Crypto.com. Visa is van plan om later dit jaar de optie aan meer partners aan te bieden. Cuy Sheffield, hoofd van cryptocurrencies bij Visa, zei het volgende:

“We zien een toenemende vraag van consumenten over de hele wereld om toegang te krijgen tot digitale valuta en om deze vast te houden en te gebruiken, en we zien de vraag van onze klanten om producten te kunnen bouwen die deze toegang voor consumenten bieden.”

Hoe gaat Visa afwikkelingen realiseren?

Traditioneel, als een klant ervoor kiest om een ​​Crypto.com Visa-kaart te gebruiken om voor een kopje koffie te betalen, moet de digitale valuta in een cryptocurrency-portemonnee worden omgezet in traditioneel geld. De cryptocurrency-portemonnee stuurt vervolgens het fiatgeld naar een bankrekening, die aan het einde van de dag naar Visa wordt overgemaakt om eventuele transacties af te wikkelen, wat de kosten en complexiteit voor bedrijven vergroot.

De laatste stap van Visa, waarbij de Ethereum-blockchain wordt gebruikt, elimineert de noodzaak om digitale munten om te zetten naar fiatgeld om de transactie af te wikkelen. Om dit te realiseren is de betalingsgigant een partnership aangegaan met de digitale activabank Anchorage en heeft dan ook deze maand de eerste transactie voltooid – waarbij Crypto.com USDC heeft verzonden naar het Ethereum-adres van Visa bij Anchorage.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN