Ripple SEC

Vandaag wordt wederom een spannende dag voor Ripple

Vandaag is een spannende dag voor de XRP-community, aangezien Ripple en de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) terugkeren naar de rechtbank voor een nieuwe ronde van juridische strijd. De datum is cruciaal omdat dit het einde betekent van de respijtperiode van de SEC om achtergehouden documenten in te dienen.

Ripple had eerder de rechtbank verzocht om SEC te dwingen een aantal cruciale interne documenten aan te leveren, maar de door Gary Gensler geleide regelgevende instantie leek niet bereid te voldoen op grond van deliberatieve procesprivileges. Maar wat kunnen we nou precies verwachten van de aankomende hoorzitting?

Privilege geschillen zullen worden besproken

Deliberative Process Privilege (DPP) is een soort vrijstellingsvoorrecht dat door overheidsinstanties in civiele rechtszaken kan worden gebruikt om de openbaarmaking van bepaalde processen te voorkomen die hebben geleid tot de vorming van wetten of praktijken binnen de organisatie. In het geval van Ripple en SEC voorkomt het dat we te weten komen wie wat precies heeft gezegd en hoe de uiteindelijke beslissing om XRP als een effect te classificeren tot stand is gekomen.

Nu de SEC weigert de eisen van rechter Sarah Netburn te honoreren, zullen alle ogen gericht zijn op de volgende stap die de rechtbank kan nemen. Een ontslag zou in dit stadium voldoende zijn geweest als optie voor de meeste civiele zaken, maar gezien het grote belang van deze zaak voor de crypto-industrie, zal de rechter tot het einde moeten toezien en mogelijk de opties van geldelijke straffen onderzoeken. Maar de eerste stap is dat de SEC aan moet kunnen geven waarom ze het verdienen om door de DPP te worden beschermd. Daarnaast mag Ripple beargumenteren waarom ze dat juist niet verdienen.

Ripple duikt in SEC-werknemers

Als vervolg op de aanvraag van 27 augustus wil Ripple weten of SEC-leden ooit vóór januari 2018 XRP’s of andere digitale valuta hebben gekocht. Naar verwachting zal Matthew Solomon, de raadsman van Ripple, het personeel van het overheidsorgaan vragen stellen over zijn activiteiten over de afgelopen zes jaar met betrekking tot investeringen in digitale activa.

Als blijkt dat de SEC geen beperkingen heeft voor het kopen of verhandelen van digitale activa binnen de organisatie – vooral omdat dit is wat het doet voor effecten die niet zijn goedgekeurd voor uitgifte – zal het bewijzen dat de instantie was niet georganiseerd was en had geen definitief regelgevend plan had voor de crypto-industrie voordat het Ripple Labs aanklaagde.

Ripple zal ook proberen te achterhalen of William Hinman, de voormalige directeur van SEC, de beslissing van de organisatie heeft beïnvloed om BTC- en ETH-handel onder haar werknemers in 2018 te accepteren of te weigeren. Hinman heeft namelijk gezegd dat Ethereum geen effect is, iets wat, volgens Ripple, onvermijdelijk bewijst dat XRP dat ook niet is.

De hele crypto-markt wacht op de uitkomst van deze zaak, omdat er veel andere digitale activa zijn die de vorm van XRP delen en mogelijk in een juridisch drama verstrikt kunnen raken als Ripple uiteindelijk wordt veroordeeld. We wachten het dus in spanning af.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN