Ripple rechtszaak

Voormalig SEC-directeur zegt dat hij Ripple heeft gewaarschuwd over het verkopen van XRP

William Hinman, de voormalige directeur van de afdeling bedrijfsfinanciering van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, waarschuwde Ripple eerder al en gaf aan dat het moest stoppen met de verkoop van XRP omdat hij de cryptocurrency als een niet-geregistreerd effect beschouwde.

Vorige maand werd bekend gemaakt dat Ripple een grote overwinning behaald had in de rechtszaak tegen de Amerikaanse SEC. Dit terwijl de Amerikaanse toezichthouder probeerde te voorkomen dat Hinman zou getuige, waarbij het zich beroepte op een wetgeving die stelt dat hoge functionarissen niet kunnen getuigen.

Rechter Netburn was echter van mening dat dit vanwege de “uitzonderlijke omstandigheden” van de zaak niet zou moeten gelden en Hinman zou dus zijn officiële verklaring af mogen leggen. Deze verklaring ging echter niet geheel zoals gepland voor Ripple.

Tijdens zijn verklaring beweerde de voormalige SEC-functionaris namelijk dat hij het in San Francisco gevestigde bedrijf had gewaarschuwd dat het een einde moest maken aan de verkoop om aan de regels te voldoen:

“Eerlijk gezegd is degene die ik me het duidelijkst herinner waarschijnlijk degene toen XRP binnenkwam met een persoon die mijn positie voor mij had, evenals een handhavingsadvocaat. Ze waren geïnteresseerd in een manier om te herstructureren wat we doen om het in overeenstemming te brengen met de effectenwetten, en het eerste wat ik tegen hen zei was dat je XRP blijft aanbieden, zonder enige vorm van beperking, die zou gelden als een aanbieding van effecten. Als je aan de wet wil voldoen, moet je daarmee ophouden, en dat hebben ze begrepen.”

Hinman beschouwt echter niet alle cryptocurrencies als effecten. Hij zei in een toespraak in 2018 dat hij niet denkt dat Ethereum of Bitcoin effecten zijn vanwege de gedecentraliseerde structuren van hun netwerken. Hij zei toendertijd het volgende:

“Gebaseerd op mijn begrip van de huidige staat van Ether, het Ethereum-netwerk en zijn gedecentraliseerde structuur, zijn huidige aanbiedingen en verkopen van Ether geen effectentransacties.”

De fel omstreden verklaring van Hinman, waarvan een deel nu openbaar is geworden, vond plaats op 27 juli nadat de rechtbank een onorthodoxe beslissing had genomen om de verklaring goed te keuren vanwege de grote publieke belangstelling voor de zaak. We hopen echter dat er meer informatie over zijn verklaring in de komende dagen/weken openbaar gemaakt wordt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN