Ethereum nieuws

Miljardair investeerder waarschuwt voor cryptocurrencies

Hoewel de cryptomarkt dit jaar grote ogen heeft weten te trekken, beschouwen sommige grote investeerders het niet als een plaats die de moeite waard is voor particuliere beleggers. Zo uitte de miljardair investeerder John Paulson, die tien jaar geleden terecht de subprime-crisis voorspelde, zijn bezorgdheid over de buitensporige speculaties in de crypto-ruimte.

Sprekend in een aflevering van “Bloomberg Wealth with David Rubenstein”, zei Paulson dat cryptocurrencies een zeepbel zijn die “uiteindelijk waardeloos zal blijken te zijn”. Hij voegde hier aan toe dat hij “niemand zou aanraden om in cryptocurrencies te investeren”.

Welnu, het is niet de eerste keer dat cryptocurrencies weerstand krijgen van miljardair investeerders. Reuzen zoals Warren Buffett en Ray Dalio hebben ook kritiek geuit op cryptocurrencies, in specifiek over Bitcoin (BTC).

De laatstgenoemde zei bijvoorbeeld eerder dat Bitcoin inferieur is aan goud en niet effectief is als ruilmiddel of waardeopslag. Eerder beweerde Dalio zelfs dat Bitcoin waarschijnlijk verboden zal worden als het ooit “materieel” wordt, eraan toevoegend dat cryptocurrencies niet zullen slagen op de manier waarop mensen hopen.

Sinds die opmerkingen heeft Dalio echter een volledige ommekeer gemaakt en is nu supporter geworden van de koningsmunt. Hij zei in een eerder interview met CoinDesk dat we getuige zijn van een verschuiving van de dollar als wereldwijde reservevaluta, een wedstrijd waarin Bitcoin en andere digitale activa een belangrijke rol spelen.

We zijn benieuwd of Paulson dezelfde weg als Dalio gaat bewandelen, of dat hij toch een tegenstander blijft van cryptocurrencies in het algemeen. Het is wel duidelijk dat zijn trackrecord de laatste jaren niet echt subliem is geweest. Zo moest Paulson van zijn hedgefonds een family office maken met een vermogen dat daalde tot $9 miljard in 2019, van maar liefst $38 miljard in 2011.

Liever goud dan crypto

Ondanks het feit dat cryptocurrencies met een flinke marge beter hebben gepresteerd dan goud, geeft Paulson er de voorkeur aan old school te blijven en goud te verkiezen boven cryptocurrencies.

Paulson zei zelfs dat als de inflatie aantrekt, ze weg moeten van vaste activa en contanten, en dat goud dan de juiste keuze is om op in te zetten. Bovendien, wijzend op de 25% stijging van de geldhoeveelheid door de Fed, verwacht hij dat de inflatie de huidige verwachtingen zal overtreffen. En dus Goud! Op de vraag of hij in crypto gelooft, zei Paulson:

“Nee ik doe dat niet. En ik zou zeggen dat cryptocurrencies een zeepbel zijn. Ik zou ze omschrijven als een beperkte voorraad van niets. Dus als er meer vraag is dan het beperkte aanbod, zou de prijs stijgen. Maar naarmate de vraag daalt, zou de prijs dalen. Er is geen intrinsieke waarde voor een van de cryptocurrencies, behalve dat er een beperkt aantal is.”

Hij voegde eraan toe dat cryptocurrencies uiteindelijk waardeloos zullen blijken te zijn. En zodra de liquiditeit in de markt opdroogt, gaan ze naar nul, volgens Paulson. Toen hem werd gevraagd of hij in dit stadium crypto short, ontkende Paulson door het volgende te zeggen:

“In crypto is er een onbeperkt nadeel. Dus ook al zou ik op de lange termijn gelijk kunnen hebben, op de korte termijn zou ik worden weggevaagd. In het geval van Bitcoin ging het van $5.000 naar $45.000. Het is gewoon te volatiel om te shorten.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN