Cardano investeren

Al voor $1 miljard aan NFT CryptoPunks verkocht

CryptoPunks is één van de originele NFT projecten uit 2017 en is het tweede NFT project dat de magische grens van $1 miljard aan verkopen genereerde, volgens CryptoSlam.io. Axie Infinity (AXS) was het eerste NFT project dat de grens brak in het begin van augustus.

CryptoPunks?

Voor wie echt nog héél groen achter de oren is (géén schande!) leggen we graag kort uit wat CryptoPunks zijn. In 2017 kwamen Matt en John van Larva Labs met het idee om tienduizend pixelfiguurtjes d.m.v. een algoritme te creëren. Pixelfiguurtjes van 24×24 pixels die er wat punky uitzien.

Sommige hebben een mohawk, andere roken een pijp. Er zitten zelfs 9 aliens, wat apen en zombies tussen. Elke punk heeft een profielpagina waarop je de eigenschappen kan terugvinden. Ook kan je zien hoeveel andere punks er dezelfde eigenschappen hebben. Sommige punks zijn dus (véél) schaarser dan anderen.

In het begin waren de punks gratis en moest je simpelweg je wallet verbinden om er één te krijgen. De populariteit van de CryptoPunks ging echter snel door het dak. Het duurde niet lang voor er forse bedragen voor sommige punks werden betaald.

Prijzen van de NFT markten rijzen de pan uit

Recent kocht zelfs VISA nog een CryptoPunk voor een bedrag van $150k. En dat nieuws zorgde voor de laatste grote push in prijzen. Op maandag werd het dagelijkse verkooprecord gebroken met een overdonderende $101 miljoen. Op het moment van schrijven wordt de goedkoopste punk aangeboden aan een prijs van 137.7 ETH. Dat komt overeen met $445k.

Het is duidelijk dat de hype rond de NFT markt enorm is. Anderen hebben soortgelijke NFT projecten opgezet, waarvan de Bored Ape Yacht Club de meest populaire is. De Bored Ape Yacht Club (BAYC) is een collectie van 10,000 aap-achtige figuren die met hetzelfde principe van eigenschappen zoals kleding, kapsel e.d. een bepaalde schaarste creëren.

Ook van de BAYC zijn ondertussen alle NFT’s verkocht. Initieel kostte ze allemaal 0.8 ETH, vandaag moet je minstens 40 ETH neertellen om er één in je bezit te krijgen. Ape into the FOMO!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN