Axie Infinity bereikt een omzet van $1 miljard

Het op Ethereum gebaseerde NFT spel Axie Infinity (AXS) heeft zojuist $1 miljard aan verkopen overschreden, volgens gegevens van CryptoSlam. Op het moment van schrijven is er voor $1.079,914 aan tokens geruild via 2,5 miljoen transacties en zijn er 329,907 kopers. AXS is het eerste NFT spel dat meer dan $1 miljard aan omzet heeft gehaald.

Op 8 juni meldde het officiële Twitter kanaal van AXS dat het aantal dagelijkse actieve gebruikers op Axie Infinity rond de 110.000 schommelde. Nu zegt het officiële Twitter kanaal van AXS dat het aantal dagelijkse actieve gebruikers is geëxplodeerd tot meer dan 1 miljoen. Dit komt neer op een stijging van meer dan 900% in slechts twee maanden. Bijna een vijfde van de omzet van Axie Infinity vond plaats in de afgelopen week en driekwart in de afgelopen maand.

Wat is Axie Infinity?

Waar het allemaal om draait zijn de Axies in Axie Infinity. Je kan Axie Infinity nog het beste vergelijken met een kruising tussen Pokemon, Tamagotchi en turn-based kaartspelletjes zoals Clash Royale. En zo zien de Axies er ook uit. Volgens de makers is het een digitaal universum van fantastische huisdieren. Je kan ze simpelweg verzamelen maar je kan er ook veel meer mee dan dat.

Elke Axie heeft verschillende eigenschappen die ze uniek maken en bepalen hoe ze vechten. Hoe dat vechten gebeurt, wordt bepaald aan de hand van 4 statistieken: health points (HP), Morale, Skill en Speed. De bedoeling van het spel is om met je team van Axies tegen andere teams te vechten. 

Koers is flink in waarde gestegen

AXS is de afgelopen maanden flink viraal gegaan, wat ook terug te zien is in de prijs. Volgens gegevens van CoinMarketCap bewoog de prijs van AXS begin dit jaar rond $0,60 en steeg de prijs van AXS op 27 juli naar een hoogtepunt van bijna $50 dollar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!