Bitcoin

Vijfsterrenhotel in Zwitserse Alpen accepteert Bitcoin en Ethereum

Wil jij overnachten in een luxe vijfsterrenhotel in de Zwitsere Alpen en betalen met Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH)? Dan ben je bij The Chedi Andermatt aan het juiste adres. Volgens de Zwitserse krant Blick kunnen hotelgasten gebruik maken van een van de twee grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, als ze meer dan 200 Zwitserse frank (ongeveer $218) betalen.

De hotelgasten lopen verder geen enkel volatiliteitsrisico tijdens het boeken met Bitcoin of Ethereum. De cryptotransacties worden namelijk onmiddellijk in Zwitserse franken omgezet. De beslissing van het hotel om cryptocurrencies te accepteren komt niet uit de lucht vallen. Het hotel overweegt dit namelijk al langer dan vier jaar. En nu is het eindelijk zover!

Algemeen directeur Jean-Yves Blatt van het hotel, zei het volgende over de nieuwe ontwikkeling:

“We weten al lang dat cryptocurrencies ook een toekomst hebben in hotelactiviteiten. In de loop van de toenemende verspreiding en acceptatie van cryptocurrency-betalingen, zijn we er trots op een van de eerste Zwitserse luxehotels te zijn die onze gasten cryptocurrencies kunnen aanbieden als een veilig betaalmiddel.”

Het vijfsterrenhotel werd geopend in 2013 en beschikt over 123 kamers. In het hoogseizoen betaal je circa 1.300 frank per nacht, wat neerkomt op ongeveer 0,03 Bitcoin of 0,45 Ethereum. Het Chedi Andermatt is ontworpen door Jean-Michel Gathy en streeft ernaar Zwitserse tradities te combineren met Aziatische moderniteit en de rust van de Alpen. Volgens gegevens van Coinmap is er ook een vakantiewoning in de buurt die BTC accepteert.

Betaal met Bitcoin voor een hotelkamer in Miami

Sinds begin april van dit jaar hebben gasten ook de mogelijkheid om een kamer in één van de meest populaire boetiekhotels in Nashville te boeken, met behulp van Bitcoin of andere cryptocurrencies. Het Bobby hotel ligt in het centrum van Nashville en beschikt over 144 kamers met stadsthema.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN