Bitcoin koers weet wederom $50.000 te verbreken

Zoals jullie vast allemaal wel in jullie portfolio hebben meegekregen, wist de Bitcoin koers vandaag de $50.000 te overschrijden en bereikte hiermee een 3-maandelijks-hoogtepunt. De koningsmunt steeg afgelopen nacht rond 05:30 boven het belangrijke psychologische niveau, volgens gegevens van CoinMarketCap. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op iets meer dan $50.250.

Eerder bereikte Bitcoin een recordhoogte van meer dan $64.000 in april, maar verkocht zwaar in juni en juli, en dook zelfs onder de $30.000. Een van de belangrijkste redenen voor de prijsdaling van Bitcoin ten opzichte van het hoogste punt ooit, was hernieuwd regelgevend toezicht door de Chinese autoriteiten, waardoor bitcoin-mining-activiteiten moesten worden stopgezet en moesten verhuizen.

De nummer één cryptocurrency wist echter sinds half juli zijn herstel in te zetten en wist al snel de $40.000 te overwinnen. In de afgelopen dagen waren er echter ook twee belangrijke aankondigingen die positief waren voor de crypto-ruimte. Zoals eerder gemeld, gaf de Amerikaanse Coinbase dat het $500 miljoen aan crypto op zijn balans zou kopen en 10% van de winst zou toewijzen aan een crypto-activaportefeuille. Tevens kondigde de Amerikaanse betaalgigant vandaag aan dat het zijn crypto-diensten gaat uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk.

Als gevolg hiervan stegen andere altcoins ook. Zo steeg Ethereum (ETH) vandaag ook met ongeveer 2,2% naar een prijs van $3.336. De nummer twee cryptocurrency van dit moment activeerde eerder deze maand een belangrijke upgrade die hielp om de prijs te verhogen.

Daarnaast wist de nummer drie cryptocurrency van dit moment, Cardano (ADA), ook flink te stijgen (~8%). Dit project werd op zijn beurt weer geholpen door de aankomende upgrade van het netwerk, waardoor smart contracts eindelijk geactiveerd zullen worden op de blockchain van Cardano.

Wat zijn de volgende stappen voor BTC?

De grote vraag is echter wat de volgende stappen zullen zijn. Gelukkig hebben we voldoende analisten op Twitter die ons hier meer over kunnen vertellen. Hieronder hebben we een aantal analisten op een rij gezet die hun analyses geplaatst hebben.

We beginnen met de veelgevolgde analist CredibleCrypto. Hij tweette het volgende:

“Nu we de belangrijkste weerstand tussen 52-60k naderen, is het tijd om voorzichtig te zijn. Hoewel het mogelijk is dat we doorbreken, is deze regio de MEEST WAARSCHIJNLIJKE plaats om een ​​correctie te zien als we er een krijgen. Ook is de financiering voor de eerste keer sinds onze 28k-bodem positief omgedraaid.”

Voorafgaand aan de uitbraak beweerde analist Rekt Capital dat het sluiten van Bitcoin boven $49.350 cruciaal was voor het actief om “zichzelf klaar te stomen voor een groene week”. Bitcoin-investeerder Lark Davis tweette op zijn beurt dat hij denkt dat Bitcoin bulls de huidige prijs nog steeds omhoog kunnen duwen richting de $100k:

“Bitcoin zou nog steeds een 3x deze bull-cyclus kunnen neerzetten, sommige big cap alts 10x, mid tot low caps 100x. Alts zijn voor het maken van deze grote winsten, Bitcoin is voor het behouden van de winsten!”

On-chain-statistieken valideren ook de kracht van de markt. Zoals waargenomen door on-chain-expert William Clemente, is 83% van het Bitcoin-aanbod in ten minste 3 maanden niet verplaatst. 70% is de afgelopen 6 maanden niet bewogen, wat impliceert dat houders optimistischer zijn dan ooit.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!