Crypto

Coinbase gaat $500 miljoen investeren in cryptocurrencies

Brian Armstrong, CEO van de Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase, heeft onlangs aangegeven dat de beurs een half miljard dollar aan cryptocurrencies toe zal voegen aan zijn bestaande holdings. Hij gaf tevens aan dat Coinbase in de toekomst 10% van zijn kwartaalwinst zal besteden aan de aankoop van cryptocurrencies. Hij tweette:

“We hebben onlangs de goedkeuring van de raad ontvangen om meer dan $500 miljoen van onze balans te gebruiken om crypto te kopen en toe te voegen aan onze bestaande belangen. En we zullen in de toekomst 10% van alle winst in crypto investeren. Ik verwacht dat dit percentage in de loop van de tijd zal blijven groeien naarmate de crypto-economie volwassen wordt.”

In een nieuwe blogpost ging Coinbase dieper in op deze investering en publiceerde een lijst met cryptocurrencies die het aan zijn balans zal toevoegen. Zo gaf het aan dat deze investering uiteraard Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zullen omvatten, samen met andere digitale activa die door de beurs worden ondersteund:

“Dit betekent dat we het eerste beursgenoteerde bedrijf worden dat Ethereum, Proof of Stake-activa, DeFi-tokens en vele andere crypto-activa die worden ondersteund voor handel op ons platform, naast Bitcoin, op onze balans houdt.”

De populaire cryptocurrency-beurs gaf ook aan dat het een langetermijnhouder zal zijn en zijn cryptocurrencies alleen onder speciale omstandigheden zal verkopen:

“We zijn langetermijnbeleggers en zullen alleen afstoten onder bepaalde omstandigheden, zoals de schrapping van activa van ons platform.”

Coinbase zei tevens dat het de cryptocurrency buiten de beurs zal kopen om belangenconflicten met gebruikers te voorkomen:

“Alle transacties worden uitgevoerd via onze over the counter desk of buiten onze beurs om belangenconflicten met onze klanten te voorkomen.”

Het sloot af met stellen dat het zijn toewijzing in de loop van de tijd kan verhogen “naarmate de crypto-economie volwassen wordt”. En dat het ervan overtuigd is dat “in de toekomst steeds meer bedrijven crypto-activa op hun balans zullen houden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN