Elk bedrijf zou in Ethereum moeten investeren, aldus Andrew Svyatov

Ethereum is de laatste tijd enorm in opkomst, niet alleen in prijs, maar ook in aandacht. Veel analisten beweren dat de dag zal komen dat Ethereum (ETH) Bitcoin (BTC) zal overtreffen op basis van marktkapitalisatie, en nu zegt de CEO van PointPay Andrew Svyatov dat Ethereum een ​​meer democratische vorm van cryptocurrency is waarin alle bedrijven zouden moeten investeren.

Ethereum groeit in populariteit

In de afgelopen maanden hebben we gezien dat een groot aantal bedrijven grote fondsen investeerden in Bitcoin. Het activum heeft de aandacht getrokken van onder meer Tesla, MicroStrategy, Square en anderen, die allemaal ergens tussen een paar honderd miljoen tot enkele miljarden dollars in de cryptocurrency hebben geïnvesteerd.

Maar als het op Ethereum aankomt, is het actief om verschillende andere redenen populair. Om te beginnen heeft de valuta veel aandacht getrokken onder crypto-ontwikkelaars, of beter gezegd degenen die op zoek zijn naar duurzame netwerken die hun gedecentraliseerde applicaties (DApps) en nieuwe activa kunnen ondersteunen. Ethereum is nu het meest populaire netwerk voor dit soort projecten, gezien de mogelijkheden met smart contracts.

Bovendien wordt de Ethereum-blockchain als veel efficiënter beschouwd als het gaat om het doen van betalingen. Ethereum is naar verluidt veel sneller dan Bitcoin, dat dankzij zijn verouderende technologie de afgelopen jaren behoorlijk traag is geworden. Ethereum komt ook dichter bij het werken via een proof-of-stake-module, waardoor houders geld kunnen verdienen door middel van staking.

Ethereum blijft zich ontwikkelen

Eerder dit jaar onderging Ethereum verschillende veranderingen waardoor het snellere netwerktransacties kon aanbieden, terwijl er ook een “burn” -factor werd geïntroduceerd. Daarnaast komen er nog veel andere veranderingen aan voor het netwerk. Svyatov gaf hier verder commentaar op en verklaarde in een recent interview:

Nu is de commissie op het Ethereum-netwerk met een factor drie gedaald en gemiddeld $16 is, wat zeker interessanter is voor gebruikers dan de $70 in april-mei 2021. Echter lopen de meningen onder miners over de winstgevendheid van Ethereum-mining uiteen. Vooruitkijkend naar het einde van het jaar, kan de winstgevendheid van ETH-mining afnemen. Bovendien zal de overgang naar versie 2.0 mining volledig vervangen door een ‘groener’ model dat niet afhankelijk is van de capaciteit van de apparatuur – staking.

De overgang naar PoS zal Ether sneller en milieuvriendelijker maken door mining helemaal te elimineren, en zal de drive van Ethereum voortzetten om een ​​universeel platform voor ontwikkelaars te creëren en gedecentraliseerde applicaties te schrijven. Het is het vermogen van het netwerk om een ​​wereldwijd platform te worden voor het schrijven van censuurvrije apps die het in de toekomst de nummer één cryptocurrency kunnen maken… Natuurlijk, als er geen technisch handigere concurrenten op de markt zijn.”

CEO van DeVere Group ook positief over Ethereum

Nigel Green, CEO van DeVere Group, heeft ook een optimistische kijk op Ethereum. Als redenen voor dit succes noemt Green zowel de waarde van Ethereum als een activa met echte use cases, evenals de bullish fundamentals die door Ethereum 2.0 worden veroorzaakt en de London hard fork:

“Ten eerste heeft Ether een hoger potentieel voor echt gebruik, aangezien Ethereum – het platform waarop het de native cryptocurrency is – het meest gevraagde ontwikkelingsplatform voor smart contracts is, waardoor de waarde van dat netwerk niet alleen als platform voor ontwikkelaars wordt benadrukt, maar ook door het wereldwijde financiële nut.

Ten tweede, het enthousiasme van investeerders voor de baanbrekende overgang naar ETH 2.0, die het Ethereum-netwerk aanzienlijk schaalbaarder, duurzamer en veiliger maakt.”

Green gaf tevens aan dat hij ervan overtuigd is dat Ethereum tegen 2026 Bitcoin zal overtreffen op basis van marktkapitalisatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!