Bitcoin en Ethereum Fear and Greed Index toont extreme hebzucht

Het sentiment lijkt 180 graden gekanteld te zijn nu de Bitcoin koers met bijna dubbele cijfers omhoog is geschoten. Dit heeft er ook voor gezorgd dat de populaire Fear and Greed Index voor het eerst in bijna drie maanden een gebied van “extreme hebzucht” is binnengegaan.

De Fear and Greed Index is een maatstaf die het sentiment in de cryptomarkt van beleggers aangeeft. De resultaten variëren tussen 0 (extreme angst) en 100 (extreme hebzucht) en de prestaties zijn meestal sterk gecorreleerd met de prijsbewegingen van Bitcoin. Extreme greed (100), betekent dat beleggers massaal cryptocurrencies inslaan en een koersstijging verwachten.

Extreme fear (0) is het tegenovergestelde en betekent dat beleggers zich zorgen maken en een koersdaling verwachten. De Fear and Greed Index berekent verschillende soorten gegevens, waaronder enquêtes, sociale media, vluchtigheid en volume, om te bepalen of de algemene stemming positief of negatief is ten opzichte van Bitcoin.

De index was de afgelopen maanden in extreme angst met een dieptepunt van 10. Deze extreme angst onder beleggers kwam voornamelijk omdat de Bitcoin koers begin mei rond de $60.000 bewoog en in minder dan drie maanden tijd onder $30.000 daalde. Echter veranderde de situatie toen BTC eind juli aan een nieuwe opwaartse beweging begon, waardoor de index op moment van schrijven naar een extreme hebzucht is gesprongen van 71.

Bicoin
Angst en hebzucht Index BTC. Bron: Alternative.Me

Ethereum fear and greed index

Ook de angst- en hebzuchtindex van Ethereum die in principe hetzelfde werkt, maar ETH volgt in plaats van BTC, laat een extreme hebzucht van 71 zien. De op een na grootste cryptocurrency is de laatste tijd ook in beweging.

Zoals jullie wellicht allemaal al weten, is de langverwachte upgrade van Ethereum, EIP-1559, deze maand geïmplementeerd. Dit heeft er ook voor gezorgd dat de Ethereum koers in minder dan een maand tijd bijna is verdubbeld.

Kan ETH BTC inhalen?

Het is geen geheim dat Ethereum momenteel beter presteert dan Bitcoin in termen van marktprestaties tot nu toe. Velen in de cryptogemeenschap hebben dan ook eerder aangegeven dat zij denken dat de nummer twee cryptocurrency beter zou gaan presteren dan de koningsmunt, maar is er een kans op de flippening?

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!