Ethereum presteert beter dan Bitcoin, maar is er een kans op de flippening?

Het is geen geheim dat Ethereum (ETH) momenteel beter presteert dan Bitcoin (BTC) in termen van marktprestaties tot nu toe. Velen in de cryptogemeenschap hebben eerder dan ook aangegeven dat zij denken dat de nummer twee cryptocurrency beter zou gaan presteren dan de koningsmunt. Zo heeft Pentoshi op Twitter aangegeven hij denkt dat Ethereum de komende maanden drastisch beter zal presteren dan Bitcoin (BTC).

De analist gaf eerder deze maand al aan dat hij wachtte op de Ethereum koers om een ​​hoger dieptepunt te vormen om steun op te bouwen voor een verdere rally, toen het uit zijn neerwaartse trend op zijn Bitcoin-paar brak.

Is de flippening in zicht?

Hoewel deze voorspelling een aantal dagen geleden geplaatst werd door de analist, lijkt deze momenteel al uit te komen. Een andere bekende analist, Mike McGlone, Bloomberg Intelligence senior grondstoffenstrateeg, gaf aan dat er weinig in de weg lijkt te staan voor Ethereum om de nummer één positie over te nemen (ook wel bekend als de flippening). Hij tweette het volgende:

“Ethereum in 2021 leidt de weg voor een $100.000 Bitcoin koers: Flippening? Als Bitcoin de prestaties van Ethereum dit jaar zou inhalen, zou de prijs van de nr. 1 crypto $100.000 naderen. Hoewel we Bitcoin op dat pad zien, lijkt er weinig te zijn dat het proces van Ethereum-flippening kan stoppen.”

Bitcoin geeft zich niet zomaar gewonnen

Hoewel de flippening een groot statement is en wellicht uit kan komen, geloven Bitcoin-backers dat de koningsmunt kan concurreren met de Amerikaanse dollar om een ​​wereldwijde reserveactiva te worden. Een belangrijke reden is de vaste aanbodlimiet van de cryptocurrency die, voor voorstanders, het beter klinkt als geld dan de dollar (de Federal Reserve drukte alleen al in 2020 $3,1 biljoen).

Als gevolg hiervan sloot Bitcoin vorig jaar 260% hoger, wat aangeeft dat beleggers het behandelden als een hulpmiddel tegen door de dollar geleide inflatie.

In zijn onderzoek eerder in 2021 merkte Goldman Sachs ook de opgehoopte vraag naar Bitcoin op bij institutionele beleggers, waaronder pensioenfondsen, wereldwijde staatsinvesteringsfondsen en stichtingen. Desalniettemin, hoewel ze biljoenen dollars aan reserves hadden, weerhield een gebrek aan duidelijke crypto-regelgeving geaccrediteerde investeerders ervan om met die fondsen in Bitcoin te investeren.

Analisten van Autonomous Capital Management verklaarden dat een gereguleerd Bitcoin-beursgenoteerd fonds de acceptatie van Bitcoin door instellingen zou versnellen. Bovendien verklaarden ze dat hoewel beleggers Bitcoin behandelen als een zeer volatiel actief, het gebrek aan correlatie met traditionele risicofactoren hen als muziek in de oren klinkt. Ze voegden hier het volgende aan toe:

“Als we zouden aannemen dat Bitcoin dezelfde weging krijgt als de huidige goudweging in de portefeuilles van beleggers, zou de prijs 2,8x hoger zijn of ongeveer $112.000.”

Wat denken jullie? Gaat Ethereum de nummer één positie overnemen? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!