Betaal met Dogecoin en krijg speciale kortingen op Dallas Mavericks merchandise

Mark Cuban, eigenaar van basketbalteam Dallas Mavericks, heeft onlangs gezegd dat fans van de Dallas Mavericks binnenkort merchandise met korting kunnen kopen als ze Dogecoin (DOGE) als betaalmethode gebruiken.

Het begon allemaal in maart van dit jaar, toen de Dallas Mavericks DOGE begonnen te accepteren als betaalmiddel voor tickets, seizoenkaarten en officiële merchandise. De verkopen met Dogecoin als betaalmethode gingen zo goed dat er binnen een korte periode al meer dan 20.000 DOGE transacties waren gedaan.

Deze week kondigde Cuban weer zijn steun aan voor de meme-munt. Hij maakte namelijk op Twitter bekend dat fans van speciale prijzen kunnen profiteren voor degenen die met Dogecoin betalen tijdens de zomeruitverkoop van de Mavericks.

In een gesprek met CNBC zei Cuban deze week dat Dogecoin een medium is dat kan worden gebruikt voor de aankoop van goederen en diensten. Hij zei:

“De community voor DOGE is het sterkst als het gaat om het gebruik ervan als ruilmiddel.”

Toch kwam er behoorlijk wat kritiek vanuit de cryptocurrency gemeenschap. Sommigen speculeerden dat Mark Cuban Dogecoin probeerde te shillen en het gebruikt voor “pump and dump”. Cuban gaf echter aan dat dit niet zijn doel is. Integendeel, hij toont steun voor Dogecoin omdat fans de neiging hebben om het te gebruiken in plaats van de meer populaire opties zoals Bitcoin. Als zodanig verwees hij naar DOGE als de ‘manier van betalen van het volk’.

Mark Cuban bezit zowel Bitcoin als Ethereum

In een eerder artikel die we schreven legde de miljardair-investeerder uit waarom hij zowel Bitcoin als Ethereum bezit. Hij gaf tevens aan dat hij spijt heeft dat hij niet eerder besloten had om ETH te kopen. Verder ging hij ook dieper in op waarom hij in het verleden besloten heeft om de nummer één cryptocurrency, BTC, te kopen.

Het eerste Dogecoin festival komt eraan

Dogecoin festival is al een tijdje in de maak. Het festival werd aangekondigd naar aanleiding van de groeiende populariteit van de meme-cryptocurrency. Nu is echter duidelijk geworden dat het festival echt gaat gebeuren. Bedoeld om Doge-gemeenschapsleden van alle doelgroepen naar één plek te brengen om het succes van de munt te vieren, werden er eerder dit jaar in mei aankondigingen gedaan voor het Dogecoin-festival.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!