NFT van Andy Murray verkocht voor $178.000

Een non-fungible token (NFT) van de professioneel tennisser Andy Murray is voor $177.777 verkocht. De NFT vertegenwoordigt het moment dat Andy Murray Wimbledon in 2013 won. Het moment van zijn overwinning op Wimbledon is vastgelegd op de blockchain. Dit betekent dat iedereen het kan bekijken of downloaden, echter kan alleen de koper het eigendom claimen.

Hoewel de NFT digitaal is, heeft de koper ook een fysiek apparaat ontvangen waarmee hij de video kan afspelen. Daarnaast ontving de koper twee kaartjes voor de Wimbledon finale van 2022 voor heren, een kans om met Murray te tennissen en gesigneerde souvenirs.

Volgens Reuters zou Murray voor het eerst gehoord hebben over NFT’s toen de Amerikaanse digitale kunstenaar (ook bekend als Beeple), in maart een NFT-kunstwerk verkocht voor $69,3 miljoen. Beeple is een van de oprichters van WENEW.

Murray zei het volgende:

“Ik ben nog steeds aan het leren over NFT’s, maar het voelt als een fascinerende sector en ik weet zeker dat meer atleten en makers van inhoud zich zullen gaan bezighouden”.

Naast de NFT die de overwinning van Murray vastlegt in 2013, verkocht het platform ook meer dan 600 limited edition NFT’s die andere momenten vertegenwoordigen tijdens zijn overwinning van 2013. Deze NFT’s werden verkocht voor een waarde tussen $49 en $4.999.per stuk.

Onlangs werd ook de originele broncode voor het internet zoals we dat momenteel kennen (ook wel het World Wide Web genoemd) geveild voor meer dan €4,5 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!