Digitaal kunstwerk verkocht voor ruim $69 miljoen

We hebben het gisteren al een klein beetje besproken, echter verdient de recente verkoop van een NFT voor meer dan $69 miljoen wel een eigen artikel. Het is namelijk duidelijk geworden dat een digitaal kunstwerk, in de vorm van een non-fungible token, gemaakt door digitale kunstenaar Mike Winkelmann (ook bekend als Beeple), is verkocht voor een recordprijs van $69.346.250 tijdens een veiling van Christie’s auction house.

Het kunstwerk genaamd “Everydays: The First 5000 Days” is een collage van 5.000 unieke afbeeldingen (hieronder afgebeeld) die de kunstenaar maakte – één per dag gedurende bijna 14 jaar. Het werd exclusief voor Christie ‘geslagen’ op 16 februari en is het eerste puur digitale NFT-gebaseerde kunstwerk dat ooit is aangeboden door een groot veilinghuis.

Bron: Christie’s

In reactie op deze unieke veiling zei Christie’s naoorlogse en hedendaagse kunstspecialist, Noah Davis, het volgende:

“Christie’s had nog nooit eerder een nieuw mediakunstwerk van deze omvang of belangrijkheid aangeboden. Het verwerven van het werk van Beeple is een unieke kans om eigenaar te worden van een vermelding in de blockchain zelf, gemaakt door één van ’s werelds toonaangevende digitale artiesten.”

Dit is echter niet het eerste werk van Beeple dat in de vorm van een NFT verkocht werd. Zo werd vorige maand al een videoclip van 10 seconden van Beeple met Donald Trump voor $6,6 miljoen verkocht op de NFT-marktplaats Nifty Gateway.

Christie’s zegt dat de nieuwste recordverkoop de grafisch ontwerper uit South Carolina positioneert als één van de drie meest waardevolle levende kunstenaars van dit moment.

Wat vinden jullie echter van deze gekte omtrent NFT’s? Zouden jullie ooit zoveel geld uitgeven voor digitale kunstwerken? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!