Broncode voor het internet als NFT verkocht voor €4,6 miljoen

De originele broncode voor het internet zoals we dat momenteel kennen (ook wel het World Wide Web genoemd) is onlangs geveild door zijn uitvinder Tim Berners-Lee. Na te zijn aangeboden voor een veiling in juni, werd de broncode digitaal verkocht als een NFT via de blockchain. De NFT voor de broncode wist maar liefst $5.434.500 op te halen, wat omgerekend ongeveer €4.6 miljoen is.

De NFT werd geveild door het bekende veilinghuis Sothebys en werd gelabeld als “Broncode voor het WWW (1990-1991)”. Vanwege de aard van de technologie achter de NFT werd er via het veilinghuis in cryptocurrency betaald.

Het NFT-kunstwerk genaamd “This Changed Everything” bevat ook een geanimeerde visualisatie van de code terwijl deze werd geschreven, een schaalbare vectorafbeelding van de code met een grafische handtekening van de heer Berners-Lee en een door hem geschreven digitale brief die zijn denkproces reflecteert tijdens het maken van de code.

Cassandra Hatton, global head of science and popular culture bij Sothebys, zei het volgende:

“De symboliek, de geschiedenis, het feit dat ze afkomstig zijn van de maker is wat ze waardevol maakt – en er zijn veel mensen die dingen verzamelen om precies die redenen.”

Ze ging verder met:

“We hebben het op een openbaar forum geplaatst, we hebben het vrijwel zonder reserve verkocht (het bieden begon bij $1.000) en we lieten de markt beslissen wat de waarde zal zijn. Er waren meerdere bieders die het er allemaal over eens waren dat het waardevol is.”

Uiteindelijk ging de NFT onder de hamer voor bijna €4,6 miljoen, waardoor het één van de duurste NFT’s is geworden die tot nu toe verkocht is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!