Centrale banken maken zich klaar om XRP te gebruiken, aldus analist

De bekende crypto-analist en influencer Ben Armstrong, die de host is van het YouTube-kanaal “BitBoy Crypto”, sprak in zijn recente video (getiteld “Bitcoin & XRP: 2 BEST Opportunities in Crypto”) over XRP.

Ripple neemt Sendi Young aan

Armstrong begon zijn video met het dieper ingaan op de ontwikkelingen die het bedrijf achter de cryptocurrency XRP, Ripple, aangekondigd heeft. Zo gaf hij aan dat Ripple bewegingen blijft maken. Zo kondigde Ripple op 30 juni aan dat het Sendi Young aangenomen heeft als Managing Director van zijn Europese activiteiten.

Ripple gaf aan dat Young “toezicht zou houden op de strategie en voorstander zou zijn van de uitbreiding van Ripple’s wereldwijde financiële netwerktechnologie, RippleNet, die financiële oplossingen levert waarmee klanten hun bedrijf gemakkelijk kunnen runnen en schalen.”

Voordat ze bij Ripple kwam, had Young “een vijfjarige ambtstermijn bij Mastercard, waar ze leidinggevende functies bekleedde op het gebied van strategie, commercialisering, bank-fintech-partnerschappen en bedrijfsontwikkeling.”

Ripple investeert in Mintable

Armstrong ging verder met benadrukken dat Ripple tevens een investering in Mintable aankondigde, een door Ethereum aangedreven non-fungible token (NFT) platform.

Volgens de aankondiging door Mintable waren de andere deelnemers aan de Series A-financieringsronde van $13 miljoen “Animoca Brands, de toonaangevende ontwikkelaar van mobiele en blockchain-gaming; Metapurse, ’s werelds grootste NFT-beleggingsfonds ondersteund door Metakovan; Doug Band, Amerikaanse zakenman en voormalig adviseur van Bill Clinton; en Jon Oringer, oprichter en uitvoerend voorzitter van Shutterstock.”

Centrale banken en XRP

Armstrong ging verder met aangeven dat centrale banken, volgens zijn bronnen, zich klaar lijken te maken om XRP te gaan gebruiken zodra de rechtszaak van de Amerikaanse Securties and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple Labs is “opgelost”.

Op 3 maart zei Ripple in een blogpost dat het een privéversie van de open-source openbare XRP Ledger (XRPL) aan het “testen” is, zodat centrale banken hun eigen digitale valuta kunnen creëren en beheren. Ripple vermeldde verder dat meer dan 80% van ’s werelds centrale banken “actief een of andere vorm van door de overheid gesteunde cryptocurrency zou onderzoeken”, en dat er uiteindelijk een breed scala aan digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s) zouden zijn.

Het ging verder met te zeggen dat bestaande openbare blockchains niet kunnen voldoen aan de behoeften van CBDC’s, aangezien “een centrale bank meer transactieprivacy en controle over haar valuta nodig heeft dan een grootboek kan bieden”, wat betekent dat het “hoogstwaarschijnlijk ervoor kiest om een ​​CBDC te creëren op een eigen grootboek dat ook op de gewenste schaal kan werken.”

XRP gaat dit jaar verpletteren

In de video besprak Armstrong ook kort zijn visie over de cryptocurrency van Ripple, XRP. Hij gaf aan dat XRP dit jaar zal verpletteren. Voor die mensen die niet “filosofisch gekant zijn tegen de ‘gecentraliseerde bankiermunt'”, biedt XRP “een ongelooflijke kans”, aldus Armstrong.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!