Bitcoin mining map

Iran geeft nieuwe Bitcoin-mining-licenties uit tijdens dalende Bitcoin hashrate

Als gevolg van het harde optreden van de Chinese regering jegens Bitcoin-miners, is de hashrate van de koningsmunt flink gedaald. Dit heeft op zijn beurt echter weer gezorgd dat andere landen besloten hebben om de miners te verwelkomen. Zo is duidelijk geworden dat dertig Bitcoin-mining-bedrijven in Iran vorige week operationele licenties hebben ontvangen, meldde het lokale nieuwsplatform Financial Tribune.

Iran is één van de broeinesten van cryptomining geworden sinds de versoepeling vanuit de regering, echter is nog niet alles zoals het zou moeten. Zo werden er eerder deze maand nog 7.000 mining-platforms in beslag genomen van lokale operators, daarbij verwijzend naar een verhoogd energieverbruik tijdens de zomermaanden en de druk op het elektriciteitsnet. Maar na de licentie-uitgiften van vorige week lijkt het erop dat het land toch wil gaan inspelen op de mining-crisis in China.

Er kregen maar liefst zes farms in de provincie Semnan (de regio ontving het hoogste aantal vergunningen) en vier farms in de provincie Alborz een vergunning, terwijl de miners in de provincies Mazandaran, Oost-Azarbaijan en Zanjan ook een aantal vergunningen kregen. Slechts één mining-bedrijf uit de provincie Teheran wist echter een vergunning te krijgen.

Iran heeft momenteel 2.579 vergunningen afgegeven, waarvan 305 alleen voor de provincie Zanjan, 262 vergunningen voor de provincie Fars en 247 vergunningen voor West-Azerbeidzjan.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 728x120_SPORT_NL_euro-2020.jpg

Nieuwe vergunningen komen als geroepen

Zoals gezegd komen de nieuwe licenties op een moment dat de netwerkhashrate van Bitcoin gestaag daalt. ‘Hashrate’ (of hash snelheid) verwijst naar het aantal berekeningen dat per seconde kan worden uitgevoerd, waarbij een lagere hashrate meestal duidt op minder activiteit op het netwerk en een mindere beveiliging van het netwerk.

Met 99 Th/S, volgens gegevens van Blockchain.com, bevindt de hashrate van Bitcoin zich nu op het niveau van eind 2019 en begin 2020. Het is sinds mei met bijna 40% gedaald, net nadat de Chinese regering hard begon te optreden tegen miners in het land.

De hashrate zal echter niet lang laag blijven, aangezien miners al naar andere landen zijn gemigreerd, zoals de VS en Kazachstan, terwijl landen als El Salvador spelen met de gedachte om een mining uit te voeren vanuit de staat, dat op zijn beurt weer zal worden aangedreven door vulkanische activiteit.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN