Iran Bitcoin

Iran heeft toestemming voor grootschalige Bitcoin-mining gegeven

Iran heeft, volgens het lokale nieuwsplatform Irna News, de grootste exploitanten van energiecentrales in het land toestemming gegeven om grote Bitcoin-miningfarms te bouwen en te exploiteren.

Mostafa Rajabi Mashhadi, de adjunct-manager van de nationale elektriciteitsraad van Iran en het bestuursorgaan Tavanir, zei dat energiecentrales hun Bitcoin-mininginstallaties kunnen laten draaien op voorwaarde dat ze voldoen aan alle voorschriften, de vereiste licenties verkrijgen en geen gesubsidieerde elektriciteit gebruiken.

Bitcoin-mining is een potentiële zegen voor Iran – die de economische nadelige gevolgen van sancties opgelegd door internationale regeringen, zoals de VS – blijft voelen. Het besluit van het land om dit toe te staan komt waarschijnlijk dan ook voort uit deze sancties, waardoor het land is gaan kijken naar nieuwe manieren om economische groei te realiseren.

In 2019 gaven de ministers van Iran nog aan dat Bitcoin-mining jaarlijks meer dan 8,5 miljard dollar kan opleveren; een bedrag wat het land nu goed kan gebruiken.

Mashhadi merkte echter op dat dit nieuwe besluit niet ten koste zal gaan van haar burgers. Hij gaf het volgende aan:

“Nu, in een situatie waarin de levering van elektriciteit van groot belang is voor het publiek, zullen we niet toestaan ​​dat degenen de elektriciteitstarieven voor de landbouw- en industriële sectoren misbruiken om Bitcoin te produceren die meer dan $9.000 waard is.”

Hij voegde eraan toe dat Iran de goedkoopste elektriciteitstarieven heeft, wat een voordeel voor Bitcoin-miners is die doorgaans op zoek zijn naar goedkope stroom, koele klimaten en arbeid om hun winst te maximaliseren.

Er zijn al verzoeken binnengekomen. Een woordvoerder van de elektriciteitsraad zei dat ze al meer dan 14 “grote” aanbiedingen hebben ontvangen voor de oprichting van Bitcoin-miningoperaties. Alle partijen hebben gevraagd om een ​​output van meer dan 300 Megawatt, wat overeenkomt met het totale verbruik van drie hele provincies in Iran.

Ondertussen zei Mashhadi dat illegale Bitcoin-mining juridische gevolgen zal hebben en kondigde een beloning van 10 miljoen Rial ($240) aan voor degenen die tips hebben over zulke praktijken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN