China CBDC

China benoemt opnieuw dat het hard gaat optreden tegen Bitcoin-mining en -handel

Volgens een rapport dat vandaag werd uitgebracht hield het Comité voor Financiële Stabiliteit en Ontwikkeling van de Staatsraad van China een vergadering, waarin het opnieuw het harde optreden tegen de mining en de handel van Bitcoin (BTC) naar voren bracht. De oproep om Bitcoin-mining en cryptohandel te verbieden werd geïnitieerd door de vice-premier van de Volksrepubliek China, Liu He, tijdens de 51e vergadering van het Comité voor financiële stabiliteit en ontwikkeling van de Staatsraad.

In het rapport dat vandaag uitgebracht werd het volgende aangegeven:

“De tweede is het resoluut voorkomen en beheersen van financiële risico’s. Houd u aan het basisdenken, versterk het uitgebreide scannen en vroegtijdig waarschuwen van financiële risico’s, bevorder de hervorming van kleine en middelgrote financiële instellingen, focus op het verminderen van kredietrisico’s, versterk het toezicht op de financiële activiteiten van platformbedrijven, pak de mining en het handelen van Bitcoin hard aan en voorkom resoluut de overdracht van individuele risico’s naar het maatschappelijk veld.”

Het ging verder met:

“Het is noodzakelijk om de goede werking van de aandelen-, schulden- en valutamarkten te handhaven, illegale effectenactiviteiten streng aan te pakken en illegale financiële activiteiten streng te bestraffen.”

Volgens de Chinese media Wu Blockchain “is dit de eerste keer dat het hoogste niveau van de Chinese regering duidelijk een klap heeft uitgedeeld richting mining.” Als gevolg hiervan had het ook een directe impact op de Bitcoin koers, die kelderde naar een laagste punt van de afgelopen 24 uur van $36.600.

Het is vermeldenswaard dat dit de tweede keer deze week is dat China de oude regelgeving opnieuw benoemd heeft. Beide keren had het een grote invloed op de prijs van de koningsmunt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN