Vermogensbeheerder QR lanceert Bitcoin ETF op Braziliaanse beurs

De vermogensbeheerder QR heeft op de Braziliaanse effectenbeurs genaamd B3, een Bitcoin ETF gelanceerd. De Braziliaanse vermogensbeheerder QR is woensdag begonnen met het verhandelen van zijn Bitcoin ETF en zal worden verhandeld onder de ticker “QBTC11”.

In maart keurde de Comisso de Valores Mobiliários (CVM, de Braziliaanse Securities and Exchange Commission) de Bitcoin ETF goed. Bitcoin ETF’s zijn populair omdat beleggers gewoon aandelen kopen die de prijs van het actief volgen. Daarnaast hoef je als beleggers zich geen zorgen te maken over het bezitten van een cryptocurrency wallet en het bewaren van een privesleutel.

QR Capital CEO Fernando Carvalho maakte bekend dat de toetreding van Bitcoin tot de aandelenmarkt een “historisch moment is voor zowel de cryptomarkt als de conventionele financiële markt.”

Geen enkele Bitcoin ETF goedgekeurd in de VS

Tot op heden is er nog geen enkele Bitcoin ETF goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten. Dit terwijl eerder dit jaar Canadese functionarissen groen licht hebben gegeven voor veel crypto-ETF’s. Beleggers hebben goede hoop dat Amerikaanse toezichthouders dit jaar een crypto ETF zullen goedkeuren. Jan F. van Eck, de President en CEO van global investment manager VanEck, legde onlangs uit waarom het belangrijk is voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om een Bitcoin ETF goedkeuren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!