FCA crypto-derivaten

5,4 miljoen klanten van Britse bank worden geblokkeerd om Bitcoin te kopen

Vorige maand deden er al wat geruchten de ronde dat verschillende Britse banken betalingen aan cryptocurrency-beurzen blokkeerden. Nu is echter een artikel verschenen in The Telegraph dat aangeeft dat de Britse bank TSB Banking Group PLC. binnenkort zijn meer dan 5,4 miljoen klanten zal verbieden om Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies te kopen via hun bankrekening.

Volgens het rapport, dat op zaterdag geplaatst werd, is het naderende cryptoverbod van de bank te wijten aan vermeende gevallen van fraude in verband met cryptocurrency-transacties. De bank zou dan ook een overvloed aan klachten van klanten hebben ontvangen over crypto-gerelateerde fraudegevallen.

Het is opvallend dat de grote cryptocurrency-beurs Binance naar verluidt in verband is gebracht met het stijgende aantal klachten over cryptofraude dat door de klanten van de bank is ingediend, waarbij tweederde van de vermoedelijke gevallen verband hield met Binance, waarbij 849 gevallen tussen half maart en half april plaatsvonden.

1xbit

Afgezien van Binance identificeerde TSB Bank de Amerikaanse cryptocurrency-beurs Kraken als een ander platform dat is gekoppeld aan een aanzienlijk aantal vermoedelijke fraudegevallen. De Britse bank bekritiseerde ook crypto-beurzen omdat ze niet zouden reageren op fraudegerelateerde klachten van klanten.

In een reactie op plannen om een ​​crypto-verbod in te voeren, merkte een woordvoerder van TSB Bank op dat het de plicht van de bank was om klanten te beschermen tegen platforms met “buitensporig hoge fraudepercentages”.

Hoewel er geen officieel cryptocurrency-verbod is in het Verenigd Koninkrijk, blijven regelgevers kritisch over cryptocurrencies. In mei 2020 waarschuwde de gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, dat crypto-investeerders het risico liepen al hun geld te verliezen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN