Blockchain

Kijk uit met investeren in cryptocurrencies, aldus gouverneur van de Bank of England

De gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, heeft gezegd dat cryptocurrency investeerders moeten uitkijken bij het beleggen in cryptocurrencies. Bailey gaf aan dat cryptocurrency investeerders namelijk al hun geld kunnen verliezen bij het investeren in cryptocurrencies. Verder merkte hij op dat cryptocurrencies geen intrinsieke waarde hebben en dat investeerders daarom extra voorzichtig moeten zijn.

De kans is groot dat je al je geld verliest

In een recente persconferentie werd Bailey geraagd over de extreem hoge prijzen van cryptocurrencies. De gouverneur van de Bank of England vertelde dat de kans groot is dat investeerders al hun geld verliezen als ze betrokken zijn bij cryptocurrencies:

”Ik ga dit weer heel bot zeggen. Koop ze alleen als je bereid bent al jouw geld te verliezen. “

Andrew Bailey ging zelfs een stapje verder en zei dat cryptocurrencies geen intrinsieke waarde hebben. Dit hoeft volgens de Britse functionaris niet te betekenen dat mensen daarom bang zijn om erin te investeren, integendeel zelfs:

“Ze hebben geen intrinsieke waarde. Dat wil niet zeggen dat mensen er geen waarde aan hechten, omdat ze extrinsieke waarde kunnen hebben. Maar ze hebben geen intrinsieke waarde. ”

ProBit

De gouverneur van de Bank of England gaf verder aan dat hij geen voorstander is van het samenvoegen van de woorden “crypto” en “valuta”. Hij merkte op dat de cryptogemeenschap andere woorden moet gebruiken, zoals ‘crypto-activa’.

Andere expert deelt dezelfde gedachten over cryptocurrencies

Brian Belski, hoofdinvesteringsstrateeg van BMO Capital Markets, deelde in een recent interview met Fox Business  dezelfde gedachten als Andrew Bailey. Volgens Belski is Bitcoin geen valuta of activa:

”Wat is de intrinsieke waarde van Bitcoin of crypto? Van ons land weten we het nog niet, en het is onze officiële mening vanuit een investeringsstrategie dat Bitcoin en crypto geen deel mogen uitmaken van jouw activaspreiding gezien het feit dat het geen activum is. Het is geen valuta, het is een handelsinstrument. “

Belski zei dat de vraag- en aanbodsituatie van BTC de echte verklaring is waarom het niet als een investeringsinstrument kan worden beschouwd. Verder gaf hij toe dat de prijzen van verschillende munten in de cryptomarkt flink gestegen zijn, waaronder Bitcoin. Echter merkte hij wel op dat het zo weer de andere kant kan opgaan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN