Verenigd Koninkrijk FCA

Britse banken (Barclays, Monzo en Starling) blokkeren betalingen naar crypto-beurzen

Volgens een recent rapport van The Telegraph blokkeren de drie Britse banken, Barclays, Monzo en Starling, momenteel betalingen aan cryptocurrency-beurzen zoals Binance en SwissBorg. De banken noemen bezorgdheid over crypto-gerelateerde financiële criminaliteit als de primaire motivatie voor deze actie.

Onder de banken heeft de door Goldman Sachs gesteunde online bank Starling het grootste aantal beperkingen geïmplementeerd door alle betalingen aan crypto-beurzen op te schorten. Starling zei dat het onlangs “hoge niveaus van vermoedelijke financiële criminaliteit met zulke betalingen” heeft vastgesteld.

Een woordvoerder van Starling vertelde The Telegraph dat deze beperkingen tijdelijk zijn en bedoeld zijn om klanten te beschermen. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“Dit is niet alleen een probleem voor Starling, maar voor alle banken. Onze excuses voor het ongemak dat dit voor sommige klanten heeft veroorzaakt; we zullen deze maatregel terugdraaien als we extra controles uitrollen, specifiek voor betalingen aan crypto-beurzen.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Binance-GIF.gif

Starling heeft een no-rush-beleid ten aanzien van cryptocurrencies. De CEO van de bank, Anne Boden, vertelde eerder deze maand aan Sifted dat ze niet veel vraag naar crypto zien:

“Sommige fintechs haasten zich naar crypto. Dat is niet de manier van Starling. Onze aanpak is om te ontdekken wat klanten willen en nodig hebben.”

Barclays, een andere bankgigant gevestigd in het VK, beweert dat het zijn klanten niet blokkeert om betalingen te doen naar crypto-beurzen. Al zeggen zijn klanten anders. Een van de klanten van de bank dook dan ook op Twitter om te delen dat hij van zijn rekening was uitgesloten nadat hij had geprobeerd een groot bedrag naar Binance te sturen. Hij zei het volgende:

“Het kostte twee telefoontjes van 90 minuten om de overdracht gedaan te krijgen.”

Vorige week informeerde een andere Britse bankgigant NatWest zijn klanten over cryptogerelateerde oplichting. De bank verklaarde veel klachten te hebben ontvangen over fraude in de crypto-industrie. Echter is het nog steeds onduidelijk of de bank van plan is om overdrachten naar cryptocurrency-beurzen als verdacht te markeren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN