Charles Hoskinson verkiest Ethereum boven Bitcoin

Cardano-oprichter Charles Hoskinson heeft in een recente podcast met Lex Fridman aangegeven dat hij denkt dat Bitcoin (BTC) niet geschikt is om het op de lange termijn tegen Ethereum (ETH) op te nemen. Hoewel hij aangaf dat Bitcoin een ongelooflijk product van de eerste generatie is, gaf hij tevens aan dat de koningsmunt primitief is ten opzichte van andere, nieuwere cryptocurrency-projecten.

“Het probleem met Bitcoin is dat het zo traag is, het is net als de mainframe-programmering uit het verleden. De enige reden waarom het nog steeds bestaat, is omdat er zoveel geïnvesteerd is om het overeind te houden dat we het daar gewoon moeten laten en [zeggen], ‘op een dag zal [de computertaal] COBOL sterven.'”

Hoskinson gaf tevens aan dat er fundamentele verbeteringen zijn die Bitcoin naar zijn mening een “concurrerend” systeem zouden maken, maar wees op het trage en methodische ontwikkelingsproces van Bitcoin als een belemmering.

Hij ging verder met aangeven dat de nummer twee cryptocurrency Ethereum, tevens de grootste concurrent van Cardano (ADA), niet aan dezelfde stagnatie lijdt:

“[Ethereum] komt op een punt waarop het een soortgelijk netwerkeffect heeft als Bitcoin, maar de gemeenschap daar is totaal anders in cultuur. Ze houden van evolueren. Ze houden van upgraden – soms een beetje te veel. En dat betekent dat als je naar het verloop van de dingen kijkt, als ik zou moeten wedden [op] alleen die twee systemen, Bitcoin of Ethereum, ik zou zeggen dat negen van de tien keer dat Ethereum de strijd tegen Bitcoin gaat winnen, als het de enige concurrent zou zijn. Maar het is duidelijk dat we hier zijn, en veel andere mensen zijn hier, dus er zijn verschillende dingen aan de hand. Het is een veel complexer spel.”

Voorstanders van Bitcoin beweren dat het tempo van de technische vooruitgang BTC beschermde tegen invloeden van buitenaf en de opkomst van een bescheiden begin tot een merknaam op wereldwijde schaal ondersteunde. Daarnaast wijzen ze ook op het ongeëvenaarde niveau van decentralisatie en beveiliging van de cryptocurrency, evenals het monetaire beleid en de beperkte voorraadlimiet van 21 miljoen munten. Toch denkt Charles Hoskinson dat Ethereum het in een één-op-één strijd zou winnen tegen de koningsmunt.

Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!