Eerste Bitcoin Mining Council gehouden

We herinneren ons allemaal nog wel de opmerkingen van Elon Musk. Begin mei tweette hij dat Bitcoin en het energieverbruik volgens hem onverzoenbaar zijn met Tesla. Enkele maanden voordien had hij nog met veel bravoure aangekondigd dat de elektrische auto’s met Bitcoin aangekocht konden worden. Dat werd even plots als het was ingevoerd, weer afgevoerd.

Michael Saylor van Micro Strategy liet het zijn favoriete cryptomunt niet gezegd. Hij ging met enkele snedige tweets in de tegenaanval. Musk begreep niet waar het Bitcoin mining om te doen was. Het is geen zwakte maar een eigenschap. Een eigenschap die nodig is om de veiligheid van het netwerk te garanderen. Maar hij gaf ruiterlijk toe dat er aan de transparantie en de energiemix van de miners verbeterd kon worden.

Prompt organiseerde de CEO van Micro Strategy een call met enkele Noord-Amerikaanse miners. De Techno King of Tesla werd ook uitgenodigd. In die eerste meeting werd beslist om een “mining council” op te starten. Daarover berichtten we toen nog dit artikel.

Enter de Bitcoin Mining Council

Donderdag kwam de eerste officiële vergadering van de Bitcoin Mining Council bij elkaar. De organisatie is een vrijwillige groepering van Bitcoin miners die zich er toe verbindt een open communicatie te voeren over hun energieverbruik. Transparantie wordt hoog in het vaandel gevoerd met het doel om FUD tegen te gaan, zo staat te lezen op de website van de groep.

“De Bitcoin Mining Council is een vrijwillig en open forum van Bitcoin-minersdie zich inzetten voor het netwerk en zijn kernprincipes. We promoten transparantie, delen best practices en informeren het publiek over de voordelen van Bitcoin en Bitcoin-mining.”

Bitcoin Mining Council

Musk is geen deel van de groep

Hoewel Musk dus bij de allereerste call betrokken werd, zal hij verder geen deel uitmaken van de Bitcoin Mining Council. De groep vermeldt verder op de website dat elke Bitcoin miner mag deelnemen aan het open forum. Ze zijn momenteel nog klein en groeperen een klein aandeel van de wereldwijde hashrate maar ze zijn ambitieus. De Council wil naar eigen zeggen allerminst aan het decentrale gegeven van het Bitcoin netwerk raken. Het voornaamste doel is een transparant forum vormen van waaruit wordt geïnformeerd over het verbruik van de aangesloten miners.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!