Bitcoin ETF

Elon Musk had een meeting met Noord-Amerikaanse Bitcoin-miners en noemde het “potentieel veelbelovend”

Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, heeft aangekondigd dat hij op 23 mei een ontmoeting heeft gehad met toonaangevende Bitcoin-miners uit Noord-Amerika. De miljardair gaf aan dat de bijeenkomst “potentieel veelbelovend” was, aangezien ze aangaven dat ze toegewijd zijn aan het gebruik van hernieuwbare energie en om andere miners over de hele wereld aanmoedigen om hetzelfde te doen.

Michael Saylor, de oprichter en CEO van MicroStrategy, heeft maandag in een tweet onthuld dat hij degene is die de ontmoeting tussen Musk en de Noord-Amerikaanse Bitcoin-miners organiseerde. De miners kwamen overeen om de Bitcoin Mining Council te vormen na de vergadering.

De Council omvat marktleiders zoals Marathon Digital, HIVE Blockchain, Hut 8 Mining, Galaxy Digital, Argos Blockchain, Blockcap en Riot Blockchain. Deze in Noord-Amerika gevestigde mining-bedrijven zijn allemaal overeengekomen om “transparantie van het energieverbruik te bevorderen en duurzaamheidsinitiatieven wereldwijd te versnellen”.

De reactie van de cryptogemeenschap was gemengd. Terwijl sommigen het initiatief vierden, verwierpen anderen het volledig en beweerden dat “privé” bijeenkomsten niet in de geest van Bitcoin zijn. Marty Bent, de gastheer van de podcast Tales From The Crypt, zei het volgende over het initiatief:

“Ze geven niets om schone energie; ze geven om controle. Bitcoin heeft één van de, zo niet de hoogste mix van hernieuwbare energieverbruik in een grote industrie.”

Met de controle wees Bent op het feit dat momenteel het overgrote deel van de hashkracht uit China komt, waardoor China de meeste ‘macht’ heeft over Bitcoin. Als dit uiteindelijk naar Noord-Amerika zou komen, dan zou dit betekenen dat deze ‘macht’ meer in de richting van dit continent zal gaan.

Vóór de aankondiging van Elon Musk was het marktsentiment nog overwegend bearish. Daarna werden meer dan $8 miljoen aan liquidaties van shortposities geregistreerd op alle beursplatforms. De bekende analist William Clemente gaf aan dat de markt nu wacht op bevestiging van een meer aanhoudende bearish of bullish trend. De prijsactie lijkt, althans in de lagere tijdsbestekken, meer geneigd te zijn in het voordeel van de optimisten. Clemente zei: “Bears zijn in ongeloof”.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN