Crypto kan deze industrieën voorgoed veranderen, aldus Tim Draper

De oprichter van het venture capital Draper Associates, Tim Draper, vertelde de spraakmakende cryptohandelaar Scott Melker dat hoewel het “vallen en opstaan” zal zijn, hij denkt dat de Bitcoin koers zal blijven stijgen naarmate Bitcoin (BTC) verschillende elementen van de samenleving radicaal zal veranderen.

Concreet gaf Draper aan dat cryptocurrencies finance, verzekeringen, overheden en de gezondheidszorg zal hervormen. De impact van Bitcoin op finance zal, volgens Draper, de bedrijfsuitgaven voor boekhouding en juridische hulp verminderen. Hij gaf het volgende aan:

“We hebben een combinatie van technologieën die niet alleen het bankwezen, maar ook de financiële sector gaan transformeren. Ik kan me een tijd voorstellen waarin ik een fonds alleen in Bitcoin ophaal, alles in Bitcoin investeer, de bedrijven hun werknemers en leveranciers allemaal in Bitcoin laat betalen, en dat alles een ommuurde tuin is waar belastingen worden afgeschreven … in Bitcoin. En het vereist geen wrijving. Het vereist geen boekhouding, geen auditing, geen boekhouding, geen juridische – het wordt allemaal gedaan in deze perfecte ommuurde tuin omdat de blockchain perfecte records bijhoudt.”

Draper gelooft verder dat verzekeringsmaatschappijen volledig kunnen vertrouwen op kunstmatige intelligentie en toezicht, wat volgens hem onenigheid over verzekeringsclaims zou verminderen:

“Ik kan me zelfs een verzekeringsmaatschappij voorstellen die je een cheque stuurt voordat je een claim indient, omdat de beveiligingssystemen hebben erkend dat je huis is afgebrand of dat je kanker hebt of dat er iets vreselijks is gebeurd.”

De miljardair is ook van mening dat Bitcoin en smart contracts vergelijkbare voordelen kunnen bieden aan regeringen over de hele wereld:

“Wat is de overheid anders dan een stel verzekeringsmaatschappijen bij elkaar? Die overheid kan ook veel gestroomlijnder. Al die verzekeringsprogramma’s – de ziektekostenverzekering en arbeidsverzekering en werkloosheidsverzekering en welzijn en pensioenen, sociale zekerheid – het zijn allemaal verzekeringsprogramma’s. Je kunt die instellen op een smart contract met Bitcoin en ze zijn volkomen eerlijk en je hebt geen mensen die in de weg staan. En die mensen kunnen ook in andere dingen productief zijn.”

Hij gelooft ook dat medische dossiers op blockchains gezet kunnen worden:

“De zorg maakt een grote transformatie door. Een deel daarvan is gekoppeld aan het plaatsen van uw medische dossiers op de blockchain, maar veel daarvan is dat het allemaal digitaal gaat. Je kunt zowel je therapieën als je diagnostiek digitaal doen.”

Hoe denken jullie over deze statements van Draper? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!