UNICEF crypto

UNICEF investeert $500.000 in zeven blockchain-startups

De bekende liefdadigheidstak van de Verenigde Naties, UNICEF, heeft aangekondigd dat het gaat investeren in zeven verschillende blockchain-startups. Er werd duidelijk dat Grassroots Economics, Rahat, BX Smart Labs, Leaf Global, Xcapit, Kotani Pay en Somish Blockchain Labs samen een financiering van meer dan $500.000 aan ETH en fiat ontvangen.

Grassroots, dat 40,5 ETH ($104.000) zal ontvangen, stelt gemeenschappen in staat om lokale tokenized valuta’s te bouwen. BX Smart Labs, dat 18,9 ETH ($48.000) zal ontvangen, biedt een spaar- en leenplatform dat wordt aangedreven door ‘spaarkringen’ uit de gemeenschap. Rehat, dat $100.000 van UNICEF zal krijgen, is een blockchain-platform van eSatya (Rumsan) dat tokenized hulp aan gemeenschappen distribueert.

Vervolgens biedt Leaf Global een lichtgewicht cryptocurrency-portemonnee die kan worden gebruikt op standaard mobiele telefoons in tegenstelling tot smartphones. Het ontvangt 20,7 ETH ($53.000) plus $48.900 in contanten.

Xcapit is een bedrijf dat blockchain en AI gebruikt om financiële diensten te verlenen in Latijns-Amerika. Het ontvangt 43,8 ETH ($112.000). Kotani Pay biedt gebruikers in Kenia een manier om geld over te maken en crypto om te zetten in fiat. Het ontvangt 19,9 ETH ($ 51.000). Somish Blockchain Labs biedt een governanceplatform voor Web3-bedrijven genaamd GovBlocks; het zal $50.000 ontvangen.

Zoals je wellicht gezien hebt, richt elk blockchain-bedrijf zich op “unbanked”-gebieden, of gemeenschappen die weinig toegang hebben tot bankrekeningen en andere financiële diensten.

UNICEF zal deze investeringen doen via het in 2019 gelanceerde CryptoFund, een pool van Bitcoin- en Ethereum. Binnen een jaar had het geïnvesteerd in twaalf blockchain-startups in acht landen. Bovendien heeft UNICEF donaties ontvangen van de Ethereum Foundation en heeft het in het verleden zelfs cryptocurrency gedolven.

UNICEF heeft volgens de huidige statistieken in totaal $10,1 miljoen geïnvesteerd via dit fonds en $920.000 specifiek in blockchain-projecten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN