Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Wat zijn de volgende stappen van Bitcoin?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Het is vandaag prachtig weer in Nederland en ook in cryptoland schijnt de zon momenteel uitgebreid. In een dag of twee is de Bitcoin koers zo’n 25% gestegen en dat is mooi. Hoewel dat positief lijkt is er nog geen reden om te juichen. Vooralsnog is er prijstechnisch weinig veranderd aan de situatie en in het artikel van vandaag laten we je zien waarom. Verder laten we zien welke levels op dit moment van belang zijn en wat de prijs moet doen om wel van een bullish scenario te kunnen spreken.

Weekgrafiek Bitcoin koers

Ondanks de groene dagen is er op de weekgrafiek niks veranderd aan de situatie. We bewegen nog altijd tussen de twee gemarkeerde levels, de wekelijkse highest candle close en de wekelijkse lowest candle close. En dat betekent dat we geen kant hebben gekozen en nog gewoon aan het rangen/consolideren zijn. Pas zodra de Bitcoin koers een wekelijkse candleclose boven de $38.176 of onder de $32.253 krijgt is er sprake van een uitbraak en dus een kant keuze. Momenteel hebben we eronder en erboven gewickt, maar zonder candle close heeft dit weinig meerwaarde. Vanaf het wekelijkse perspectief is het dus geduldig afwachten wat de koers gaat doen.

Bron: TradingView

Daggrafiek Bitcoin koers

De daggrafiek ziet er al een stukje interessanter uit. Wederom hebben we vanaf het wekelijkse level op $32.253 in combinatie met de dagelijkse support zone op $32.464-$30.294 een bounce omhoog gezien en dat is een positief signaal. Nu is er één ding super belangrijk voor de bulls en dat is dat we een nieuwe high gaan neerzetten (higher high), zodat we de lower low en dus het bearishe scenario kunnen invalideren. Dus de Bitcoin koers moet op de daggrafiek overtuigend boven de $39.280 sluiten.

Mochten we dat gaan doen achten wij de kans zeer groot dat we in ieder geval voorlopig de bodem hebben gezien en dan lijkt de huidige prijsactie ook steeds meer op een vorm van reaccumulatie te lijken. Gaan we ergens onder de $39.280 een lower high neerzetten en daarna opnieuw een lower low neerzetten (dagelijkse candle close onder $33.378) komt het er wel heel beroerd uit te zien, dus dit willen we absoluut niet zien gebeuren.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek heeft de Bitcoin koers momenteel steun van de 4-uur-support zone op $36.608-$35.863. Mochten we die zone gaan verliezen kunnen we ons op gaan maken voor een beweging richting mogelijk de $33.374. Hier ligt de range low in combinatie met de 4-uur-support zone op $33.374-$32.864. Dit is een prijsgebied dat super belangrijk is. Als we vanaf hier een sterke bounce omhoog gaan zien zou dat zeer bullish zijn. Doen we dat niet en zakken we er doorheen lijkt het bearishe scenario het meest waarschijnlijke. En dan kunnen we ook opnieuw een hele hoop bloed in de markt gaan verwachten, op zowel Bitcoin als altcoins. Mochten we dus deze zone gaan opzoeken gaan wij met de Educatiegroep in ieder geval een long positie innemen.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er op de korte termijn aardig uit, maar we willen graag meer positieve prijsactie zien om echt van een reversal te kunnen spreken. Vooralsnog is de situatie nog onveranderd en is het dus verstandig om niet teveel exposure in de markt te hebben. Dus wees voorzichtig met de hoeveelheid posities die je opent en denk goed aan je risicomanagement.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN