Bitcoin en cryptocurrencies

Cryptocurrencies zullen een nieuwe financiële crisis veroorzaken, aldus edelmetaal specialist

Brett Heath – CEO van het edelmetaalbedrijf Metalla Royalty & Streaming – heeft in een interview met Kitco News aangegeven dat cryptocurrencies “de leiding zullen nemen in de volgende financiële crisis.” Bovendien vergeleek hij de industrie met de technische crash van begin jaren 2000, naast de hypotheekcrisis in 2008.

Hij waarschuwde in het interview dat de wereldwijde adoptie van cryptocurrencies een schadelijke impact op de economie zal hebben. Bovendien wees hij erop dat digitale activa niet het benodigde begripsniveau hebben en dat mensen erin investeren zonder de risico’s te kennen:

“Als je terugkijkt op de afgelopen decennia en naar alle financiële crises kijkt die zich hebben voorgedaan, weet je, ze hebben allemaal een aantal dingen gemeen. En een daarvan is de massale acceptatie van een nieuw financieel product dat niet goed wordt begrepen.”

Bovendien betwijfelde Heath het vermogen van cryptocurrencies om inflatie te bestrijden en beschreef ze als een “licentie voor de particuliere sector om geld te drukken”. Hij gaf een voorbeeld met het totale geld dat in de VS in omloop was en merkte op dat het bedrag is gestegen van $4 biljoen in januari 2020 tot $18,9 biljoen in april 2021:

“Het is een verbazingwekkende toename en het is zo’n korte tijd. Maar als je naar digitale activa kijkt met gebruikmaking van de totale marktkapitalisatie van de cryptocurrency, wordt deze vertienvoudigd.”

Bovendien zou Bitcoin (BTC) er niet in slagen goud als waardeopslag te overtreffen. Hij concludeerde dat het idee van het maximale aanbod van 21 miljoen Bitcoin niet gunstig zou zijn voor het actief en dat tienduizenden cryptocurrencies een betere structuur hebben dan de koningsmunt.

Hij sloot af met aangeven dat de crypto-ruimte het recept heeft om een ​​aanzienlijke financiële paniek te creëren:

“De cryptomarkt zou met $3 tot $10 biljoen kunnen stijgen. Als je zoveel kapitaal uit digitale portemonnees over de hele wereld hebt weggevaagd, kun je maar beter geloven dat er enkele belangrijke financiële gevolgen zullen zijn.”

Wat denken jullie? Heeft hij een punt? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN