Rusland gaat wellicht contractuele cryptobetalingen toe staan

Leden van de Doema werken, naar verluidt, nu aan wijzigingen die het gebruik van cryptocurrency als contractueel betaalmiddel mogelijk zouden maken, wat groot nieuws is, aangezien cryptobetalingen nu verboden zijn in het land.

Het lagerhuis van het Russische parlement, de Doema, maakt zich nu echter klaar om deze belemmeringen voor het gebruik van cryptocurrencies bij contractuele betalingen weg te nemen. De voorstellen worden momenteel herzien, maar volgens de voorzitter van de Commissie wetgeving, Pavel Krasheninnikov, is er consensus over de kwestie.

Volgens Interfax op maandag merkte Krasheninnikov op dat cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) momenteel geen legale betaalmethode vertegenwoordigen in Rusland, wat betekent dat handelaren het niet hoeven te accepteren. De geplande wijzigingen zouden cryptobetalingen in Rusland contractueel mogelijk maken – wat betekent dat dergelijke betalingen alleen mogelijk zijn met de toestemming van alle betrokken partijen:

“Wij zijn van mening dat het nodig is om wijzigingen aan te brengen in het Burgerlijk Wetboek, het initiatief ondergaat momenteel een noodzakelijke goedkeuringsprocedure. Momenteel is men het erover eens dat digitale valuta niet legaal is als betaling, maar deze betalingsmethode kan mogelijk wel een contractuele betalingsmethode zijn.”

Volgens het nieuwsplatform, voegde hij eraan toe dat digitale valuta niet als effecten zullen worden behandeld. “Wij geloven dat dit eigendom is”, zei de wetgever.

Zoals eerder gemeld, heeft Rusland in januari zijn verbod op cryptocurrency-betalingen afgedwongen, waardoor cryptobetalingen in het land officieel verboden zijn. Anatoly Aksakov, voorzitter van de Russische Doema-commissie voor financiële markten, zei vorig jaar aan dat het legaliseren van cryptobetalingen in wezen de “vernietiging van het financiële systeem” zou betekenen. Aksakov is er tevens van overtuigd dat de nog niet gelanceerde digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC) van Rusland klaar staat om de “hoogste vorm van geld” te worden en tegen 2023 of 2024 een integraal onderdeel zal zijn geworden van nationale nederzettingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!