Jack Dorsey Twitter

Vitalik Buterin gelooft dat Elon Musk’s invloed af zal nemen

De bekende mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, vertelde deze week aan CNN dat cryptomarkten niet veel langer in de ban zullen zijn van de marktveranderende kracht van de tweets van Tesla-CEO Elon Musk. Hij zei het volgende:

“Het tweeten van Elon Musk is iets dat de crypto-ruimte pas vorig jaar en dit jaar voor het eerst letterlijk is geïntroduceerd. Ik denk dat het redelijk is om een ​​beetje gekte te verwachten, maar ik denk wel dat de markten het zullen leren. Elon zal deze invloed niet voor altijd hebben.”

Hij ging verder met uitleggen dat, hoewel cryptocurrencies momenteel overgeleverd zijn aan de tweets van Musk, het in de loop van de tijd een immuunsysteem zal opbouwen.

Elon Musk’s invloed

Op dit moment heeft geen enkele Twitter-gebruiker meer invloed op de prijzen van cryptocurrencies dan Elon Musk. De tweets van de CEO van Tesla en SpaceX over Dogecoin en Bitcoin hebben een grote invloed gehad op de prijzen van de munten.

Hij tweette onlangs bijvoorbeeld dat Tesla geen Bitcoin-betalingen meer zou accepteren, vanwege milieuzorgen omtrent de mining van de koningsmunt. Deze aankondiging heeft een domino-effect in gang gezet, waardoor de Bitcoin koers een flinke correctie te verduren kreeg.

Daarnaast is het zo dat Musk ook verschillende tweets heeft gewijd aan de bekende meme-cryptocurrency Dogecoin (DOGE). Deze tweets hadden echter veelal een meer positieve noot, waardoor de munt zelfs de top 10 binnen wist te komen op basis van marktkapitalisatie. Momenteel staat Dogecoin op de 6e plek, boven grote projecten als Polkadot en Ripple.

Musk’s liefde voor Dogecoin

In het CNN-interview sprak Buterin ook over de liefde van Musk voor Dogecoin. Hij gaf aan dat hij het zag als een teken van de menselijkheid van de CEO van Tesla en SpaceX, in plaats van enige intentie om zijn volgers te misleiden. Buterin legde uit:

“Het feit dat hij meer dan 100 miljardair is en Tesla en SpaceX runt en al deze dingen verandert niets aan het feit dat hij uiteindelijk een mens is – en dat mensen enthousiast worden over hondenmunten.”

Hij voegde eraan toe:

“Ik denk niet dat Elon hierin een soort van kwaadaardige bedoelingen heeft.”

Buterin gaf tevens aan dat hij optimistisch blijft over cryptocurrencies, ondanks bearish nieuws uit China dit weekend dat de staat van plan is om de crypto-mining hard aan te pakken. De aankondiging volgde op het slechte nieuws van dinsdag uit China, toen drie bank- en betalingsverenigingen een gezamenlijke verklaring uitbrachten waarin investeerders werden gewaarschuwd om weg te blijven van cryptocurrencies.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN