Ethereum nieuws

TradePremium: Ethereum koers daalt flink, maar wat nu?

Allereerst willen we TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Een eerste bearish candle na een mooie run van 6 weken. We zagen een stevige dip van de Bitcoin koers, en zoals we al langer weten heeft de volledige markt daar last van. Hoe reageerde de Ethereum koers hierop?

Weekgrafiek Ethereum koers

Met deze bearish candle worden er ook heel wat van onze levels bevestigd. Ook hebben we oficieel een nieuwe weerstand op $3983,65 om precies te zijn. Dat is dan ook meteen ons eerste nieuw levels om opnieuw te gaan aanvallen, met daarboven ook nog een nieuwe weerstand op $4370.

Op onze eerste vorm van support, die we afgelopen week gemeld hebben, hebben we op moment van schrijven al een eerste reactie op gekregen. We zien een mooie wick ontstaan die gestart is rond de regio: $$3190 tot $3013. Deze regio blijft ook nog steeds gelden als support. De levels daaronder veranderen ook niet te veel en als we deze gaan invullen kijken we naar een stevige drop naar $2042 en nog lager naar de range $1800 tot $1680.

Weinig verandering in onze levels dus en een duidelijke taak om deze regionen te gaan vasthouden. Candle closes onder de eerder genoemde $3013 zou echter een vroeg teken kunnen zijn om lagere regionen te gaan opzoeken.

Bron: TradingView
ProBit

Daggrafiek Ethereum koers

Op de daily chart zien we wel wat andere levels van support en resistance dan afgelopen weken. Opnieuw zien we weer een bevestiging van voorgenoemde levels. Op de chart van vorige week zagen we dat een van onze support levels op $3200 gesitueerd was en hier zien we een eerste reactie van steun, waar we op moment van schrijven voor strijden om vast te houden. Wel zitten we momenteel pal tegen een kleinere range van resistance die we eerst moeten overwinnen, namelijk $3454 tot $3550. Breken we daarboven hebben we nog twee extra obstakels te overwinnen.

Twee resistance ranges; de eerste op ons pad van $3865 tot $3947 en daarboven gelegen range van $4180 tot $4375. Halen we al deze overwinningen niet en zakken we verder naar beneden toe, dan kunnen we een eerste support verwachten rond $3000 en dan meteen een stukje lager op de $2545-regio.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, niets kan alleen maar recht omhoog gaan. Een kleine correctie of ademruimte is gezond voor elke prijsactie. Een basis opbouwen voor verdere prijsactie en een steviger support op te bouwen.

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN