Zwitserse bank UBS is van plan om cryptocurrencies aan te bieden

De wereldbekende Zwitserse investeringsbank UBS Group AG is naar verluidt van plan om investeringen in cryptocurrencies aan te bieden aan vermogende klanten. Een persoon die bekend is met de zaak heeft het volgende tegen Bloomberg aangegeven:

“Het Zwitserse bedrijf onderzoekt verschillende alternatieven om de beleggingscategorie aan te bieden. Elk beleggingsaanbod zou een zeer klein deel van het totale vermogen van de klant uitmaken vanwege de volatiliteit, terwijl één van de opties onder meer beleggen via beleggingsproducten van derden omvat.”

Bronnen gaven ook aan dat zij bezorgd zouden zijn dat klanten UBS zouden verlaten als het geen investering in cryptocurrencies aan zijn klanten zou gaan aanbieden. Onlangs hebben namelijk veel van zijn meest vooraanstaande concurrenten hun plannen al kenbaar gemaakt om hun klanten blootstelling aan Bitcoin (BTC) te bieden.

ProBit

Dit jaar heeft BNY Mellon bijvoorbeeld een Bitcoin-strategie voor zijn klanten aangekondigd, Morgan Stanley heeft plannen aangekondigd om klanten in Bitcoin-fondsen te laten investeren en Goldman Sachs heeft details gedeeld over zijn werk om BTC-investeringsproducten aan te bieden en onlangs Bitcoin-derivaten aangeboden.

Daarnaast zei Philipp Rickenbacher, CEO van de lokale rivaal Julius Baer Group, vorige week op een conferentie dat de vermogensbeheerder op zoek was naar samenwerking met partners om klanten toegang te bieden tot cryptocurrencies, maar is voorlopig niet van plan om zijn eigen Bitcoin-gerelateerde transacties uit te voeren.

Het is nog steeds onduidelijk hoe en wanneer het Zwitserse bedrijf zijn cryptocurrency-aanbieding precies zal insteken, of hoeveel het specifiek de nadruk zal leggen op Bitcoin. Maar er wordt verwacht dat UBS waarschijnlijk eerst zal beginnen met het aanbieden van BTC en wellicht daarna dit verder zal uitbreiden naar andere cryptocurrencies.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!