Oudste bank van Amerika, BNY Mellon, gaat Bitcoin ondersteunen

Volgens de Wall Street Journal zal BNY Mellon, de oudste bank in Amerika, ondersteuning voor Bitcoin (BTC) toevoegen namens haar klanten. Zo werd bekend dat de bank het mogelijk zal maken om Bitcoin en andere digitale valuta op te slaan en over te boeken.

Tevens werd duidelijk dat de bank, na verloop van tijd, de digitale valuta hetzelfde zal behandelen als andere, meer traditionele activa van managers, met behulp van een platform waar momenteel aan gewerkt wordt. De bank bespreekt al plannen met klanten om hun digitale valuta te verwelkomen.

Roman Regelman, chief executive van de asset-servicing en digitale activiteiten van BNY Mellon, gaf aan dat “digitale activa onderdeel worden van de mainstream.” Dit is meteen ook de reden van de keuze van de bank om cryptocurrencies aan te gaan houden voor klanten.

Hoe dan ook, is het toch een grote stap voor de backoffice banken van Wall Street, die vanwege hun bezorgdheid over regelgevende, juridische en stabiliteitsrisico’s terughoudend waren om in direct contact te komen met cryptocurrencies. Maar omdat de prijzen van Bitcoin en andere digitale activa zijn blijven stijgen, zijn ze populairder geworden bij vermogensbeheerders, hedgefondsen en andere institutionele beleggers.

Als gevolg van deze groeiende populariteit vroegen verschillende topmanagers van die bedrijven BNY Mellon en hun collega’s om digitale activa te behandelen als hun andere holdings, zei Regelman. Hij ging verder met:

“Het gebruik van digitale activa mogelijk maken is van cruciaal belang voor het transformeren van de toekomst van bewaring. Door de brug te slaan tussen de traditionele en digitale ruimtes, ontstaat er een front-to-back ecosysteem voor innovatie. Onze digitale activamogelijkheden moeten helpen bij het ontwikkelen van de manier waarop de financiële sector werkt, inclusief bewaring, onderpandbeheer, uitgifte, investeringsbeheer en andere segmenten waar BNY Mellon een belangrijke dienstverlener is.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!